NOU – Colectia ȚOL, mobilier romanesc creat de Cristina Bulat

Delta Studio sustine tinerii designeri romani si incurajeaza crearea de mobilier inspirat de traditiile romanesti. Mobilierul ȚOL, creat de tanara arhitecta de interior Cristina Bulat, este acum inclus in brandul romanesc de mobilier Formmat si poate fi vazut in Showroom-ul Delta Studio din Razoare, Bucuresti.
6

Colectia Țol este creata de Cristina Bulat, absolventa a Facultatii de Arhitectura de Interior din cadrul UAUIM. In 2014, Cristina Bulat a creat colectia Unbutton, prin care si-a facut debutul in lumea designului de produs, obtinand premiul I la Concursul de design de mobilier organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si numeroase aprecieri de la reviste de profil internationale.

Cristina-Bulat-Unbutton-Collection-Designist-17

Cristina Bulat alaturi de colectia Unbutton

Despre inspiratia pentru colectia de mobilier romanesc Țol, Cristina ne-a marturisit ca, in cazul ei, tine de spontaineitate. “Ma pomenesc dintr-o data cu cate o „superidee”, iar asta inseamna ca trebuie sa ma apuc de lucru imediat deoarece sunt foarte entuziasmata sa ajung la rezultatul final. Sunt abonata la diverse reviste de specialitate si urmaresc cateva bloguri de arhitectura si design interior. Mi-am facut o obisnuinta sa aloc cate o ora sau doua pe zi pentru documentare si nu fac acest lucru pentru ca trebuie, ci pentru ca ma intereseaza cu adevarat si imi face mare placere sa fiu la curent cu toate noutatile in materie de design. Imi place mult sa calatoresc si cred cu tarie ca acesta este un lucru esential pentru un designer, care are mereu nevoie sa iasa din rutina de zi cu zi ca sa se poata transpune in atmosfera pe care incearca de multe ori sa o redea in spatiile pe care le creeaza.”

Colectia de mobilier romanesc Țol este inspirata de covoarele vechi romanesti, tesute din lana si personalizate cu motive traditionale. „Am creat-o pentru un festival traditional din republica Moldova dar s-a intamplat ca piesele sa iasa in lume mai devreme deoarece nu mai aveam rabdare sa le tin ascunse.”

6

Colectia Țol in showroom-ul Delta Studio

Piesele urmeaza o linie curata si simpla, elementele distinctive fiind onduleurile care sugereaza o tesatura ce se cuteaza cu usurinta si perforatiile cu motivele traditionale in tabla metalica.

Cadrul din lemn al mobilierului a fost realizat in fabrica de la Piatra Neamt. Despre colaborarea cu Delta Studio, designerul precizeaza: “Dupa un an in care pot sa zic ca am facut un intreg maraton cu expozitiile de design si drumuri pe la diverse fabrici si ateliere, am placut surprinsa de felul in care a decurs colaborarea cu Delta Studio, care s-a oferit sa sponsorizeze integral executia comodei Tol pentru expunerea acesteia la targul Bife-Sim 2015, in cadrul standului concursului organizat de APMR. Sunt foarte recunoscatoare pentru faptul ca procesul a decurs destul de lin, fara prea multe batai de cap si dificultati de productie.”

1

Piesele sunt executate din lemn masiv de stejar si tabla de otel perforata cu motive traditionale – usile metalice au fost realizate in atelierul de confectii metalice Vertigo Metal Design din Bucuresti. Primele prototipuri au fost executate pe culoarea alba, dar pot fi personalizate intr-o gama variata de nuante.

Referitor la publicul tinta, Cristina Bulat precizeaza ca “Un obiect de design cu elemente traditionale romanesti poate parea o piesa pretentioasa, dificil de incadrat intr-un interior, fiind astfel clasata automat in categoria obiectelor cu un potential mai mic de vanzare.  Prin colectia Tol, am incercat insa sa demonstrez ca traditionalul nu trebuie perceput ca rustic sau demodat. In incercarea de a combina elementele traditionale romanesti cu stilul scandinav, au rezultat niste piese de mobilier eclectice si moderne, care s-ar incadra cu usurinta intr-un interior contemporan.”

2

Comoda Țol a obtinut o mentiune in cadrul concursului national de mobilier organizat de APMR, editia XIII (2015). Masuta Țol a obtinut in primavara 2015 premiul I in cadrul concursului organizat de Delta Studio, premiu constand intr-o vizita la fabricile Porcelanosa din Valencia. De asemenea, masuta a fost expusa la Ventura Lambrate din cadrul Milan Design Week 2015, unde a primit multe aprecieri din partea publicului venit din toate colturile lumii.

tol-coffee-table

Colectia Țol este nominalizata in competitia Elle Decoration Romanian Design Awards 2015. O puteti sustine cu un vot aici!

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.