O casă primitoare din Galați amenajată de arhitecta Irina Radu (iDecorate)

A locui la casă înseamnă a beneficia de un spațiu generos care îți permite să fii creativ în procesul de amenajare și decorare. Valorificarea la maximum a potențialului estetic este o dorință pe care orice proprietar de casă vrea să o îndeplinească.

Exact așa au stat lucrurile și în cazul unei case din Galați de 250 de mp. Proprietarii, cuplu tânăr cu un singur copil, și-au dorit să se bucure de o amenajare modernă în care să se regăseacă, un spațiu primitor, dar intim, în care funcționalitatea și elementele de design să creeze o sinergie armonioasă.

Arhitecta Irina Radu (iDecorate)

Din acest motiv au apelat la arhitecta Irina Radu (iDecorate), care a reușit să le transforme spațiul în care locuiesc în „acasă„.

Clientul și-a dorit, pe lângă o casă frumoasă, să aibă mai ales o locuință practică pentru o familie. Au dorit ca toate spațiile să fie gândite complementar din punct de vedere design – funcționalitate. În același timp și-au dorit finisaje moderne și de bună calitate, accente de culoare, combinați de texturi și materiale, își amintește Irina Radu.

Casa este împărțită pe 2 nivele. Parterul găzduiește zona de zi unde se regăsesc bucătăria, livingul generos, zona de dining și un grup sanitar dotat cu cabină de duș. Etajul reprezintă zona de noapte – 3 dormitoare cu dressing și baie proprie.

Parterul a fost amenajat unitar, pe o paletă cromatică deschisă derivată din alb, în care s-au inserat accente de verde, gri, mov și roz, nuanțe ce se regăsesc atât la nivelul pieselor de mobilier, cât și al celor de decor.

Arhitecta Irina Radu a gândit livingul în jurul riflajelor din lemn, folosite ca laitmotiv atât la nivelul scărilor, cât și în zona televizorului. De altfel, unul dintre punctele forte ale proiectului este însăși casa scării, care a ieșit întocmai ca în proiectul inițial, așa cum și-a dorit tânăra familie.

Parchetul stratificat de la Karelia Polarwood deschis la culoare reflectă lumina și creează și el impresia de spațiu amplu.

Un altfel de open space, prin care căldura și mirosul mâncării nu ajunge în living.

Amenajarea bucătăriei este foarte ingenioasă. Aceasta a fost separată de restul parterului prin doi pereți de sticlă, din tavan până în podea, pentru un efect vizual de spațiu mai mare.

Organizarea mobiliei pe tot peretele oferă profunzime spațiului, iar realizarea mobilierului fără mânere la dulapuri și sertare creează aspectul orndonat dorit de proprietari.

Canapeaua generoasă cu tapițerie elegantă din catifea în nuanță neutră, plăcută, este centrul de interes al living-ului. Pentru un accent de culoare, aceasta a fost decorată cu perne decorative roz, din același material.

Baia de la parter este în întregime finisată cu produse Porcelanosa – faianță și gresie Park Acero pentru placarea de câmp, iar pentru placarea de decor s-a folosit gresie Antique Silver și faianță Antique Blue.

Această combinație de finisaje, cu accente spaniole, conturează un design modern, cu tentă orientală. Corpul de mobilier, cu finisaj negru ce pare a imita metalul este un accent din zona estetică a industrialului.

Zona de duș de tip walk-in a fost amenajată cu paravan de duș SanSwiss și coloană de duș Crometta la Hansgrohe.

Și la etaj se păstrează aceeași notă luminoasă și s-a mers pe același principiu al spațiilor funcționale, în care domină senzația de spațiu amplu și coerent.

De altfel, cea mai mare provocare a proiectului a fost crearea acestor surse de lumină indirectă. Profilele led reprezentau un element nou pentru echipa ce s-a ocupat de amenajare. Cu toate acestea, rezultatele sunt suprinzătoare.

Dormitorul matrimonial este construit în tonuri calde, finisaje mate și multiple surse de lumină, ceea ce conturează designul modern, dar elegant și primitor dorit de proprietari.

Baia matrimonială se ridică la aceleași standarde de design ca restul casei. Aici finisajele sunt cele mai interesante, ele creează aspectul de SPA prețios și relaxant. Pe peretele pe care este montată cada de colț asimetrică de la Ravak, s-a folosit faianță Decor Mirage Dark de la Porcelanosa, iar pe peretele pe care sunt montate oglinda dreptunghiulară și cele două lavoare, s-a folosit faianță Mirage Dark, Porcelanosa.

Lumina cu led din spatele oglinzii supradimensionate evidențiază textura de piatră naturală a faianței.

Camera copilului este amenajată într-un ton mai vesel. S-a păstrat schema cromatică, dar au fost inserate tonuri jucăușe de verde și albastru, potrivite vârstei copilului.

Cea de-a treia baie a locuinței, cea a copiilor, este concepută în linii de design simple, pe o cromatică deschisă la culoare, neutră, dar prietenoasă.

Și aici finisajele poartă toate amprenta brandului Porcelanosa: faianță Nast Dark și Marmi Blanco și gresie porțelanată Antique Silver.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.