Flos, Marcel Wanders si povestea lampii Zeppelin!

Inca de la lansare  in 1962, FLOS si-a facut foarte repede un nume  fiind cunoscuti ca specialisti in iluminat. Primele lampi  au fost Arco, Relemme, Toio si Taccia – toate proiectate de Achille Castiglioni si Piergiacomo. Cei de la Flos nu au incetat niciodata sa creeze produse cu un design deosebit si si-au manifestat incontinuu dorinta de a descoperi tineri designeri cu scopul de a-si mentine pozitia de lider in inovatie. Drept urmare, continua sa fie in top si astazi cu produse de renume si de o calitate exceptionala.

FLOS a colaborat si cu Marcel Wanders care este supranumit si „magicianul designului contemporan”, si este indubitabil  unul dintre designerii de referinta ai vremurilor noastre, care si-a atras mereu clientii  prin produse caracterizate prin functionalitate si design unic. Prezenta sa pe scena internationala a revigorat lumea designului, acesta demonstrand ce inseamna sa creezi cu sufletul, nu doar cu mintea si oferindu-le clientilor obiecte cu adevarat unice, care promit sa treaca testul timpului.

„Vad designul ca pe o modalitate de a spune o poveste. Deseori, creatia mea este povestea insasi. Ea descrie experienta pe care vreau sa o transmit, o stare de spirit, dar reda si semnificatia pe care ar putea-o da o alta persoana respectivului produs”, spune Wanders, unul dintre putinii creatori ce considera ca designul nu ar trebui sa lanseze trenduri, ci sa vina in sprijinul umanitatii, iar cu dragoste, pasiune si poezie designul va putea atinge cele mai inalte culmi.

Pentru Flos a creat 8 produse deosebite fiecare avand ceva unic. Chrysalis, BLo, Skygarden & Skygarden Recessed , Zeppelin, Wallflower & Wallflower Boquet si Cancan! Dintre toate  Zepellin si Skygarden au fost ca un boom in industrie si sunt vazute si astazi ca opere de arta. Insa Zeppelin nu a fost creatia sa proprie, a fost inspirat de catre Achille Castiglioni  ce a creat in anii 60 un astfel de model  numind-o „cocoon lamp”. Pe Achille il considera „unchiul” sau deoarece acesta i-a fost mereu alaturi cand Wanders facea primii pasi in industria designului. I-a fost alaturi cand, dupa numai un an de facultate a  fost dat afara si chiar si dupa ce si-a dat foc camerei din cauza primei sale lampi facuta din lemn 🙂

Lamp - Lighting

Acum Wanders este mandru ca l-a avut alaturi si vorbeste cu respect si umor despre cel ce l-a inpirat in crearea Zeppelin-ului. Un design inedit pentru persoanele indraznete. Un candelabru parca invelit intr-un cocon, creand o lumina deosebita si difuza.

Lampa realizata dintr-o structura metalica pulverizata apoi cu o rasina “cocoon” unica, dupa care este pulverizat din nou un strat de protectie, pentru a crea acea lumina difuza. Iar in zona de jos se afla un glob din polimeracrilat pentru a crea un efect de stralucire lampii. Dimensiuni: diam.110 cm, H74 cm, diam.180 cm H135 cm. Un filmulet uimitor de prezentare puteti vedea aici.

Si noi cei de la Delta Studio apreciem maiestria produselor de la Flos si avem o parte dintre ele expuse in showroomul nostru din zona Razoare. De asemenea in aceasta perioada exista si o reducere substantiala pentru produsele FLOS si bineinteles pentru pentru lampa Zeppelin!
 

red-sofa-living-room-design-interior-idea-marcel-wanders-1

Forme si contururi senzuale desenate de Marcel Wanders pentru firma Flos.

wanders-zeppelin

Hudsons-design-flos-zeppelin-marcel-wanders2

FL-ZEPPELIN

56287233_358c2af44d

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.