Omagiu culturii italiene: COLECTIA MILANO 2020 de la Kerama Marazzi (partea 1)

Colectia anului 2020 a fost creata de Kerama Marazzi inainte ca Italia sa infrunte incercarea dificila din prezent. Colectia valorifica solida mostenire culturala pe care Italia o impartaseste lumii, iar in prezent se evidentiaza ca un omagiu adus valorilor perene create de aceasta natiune. Valori care s-au format in decursul trecutului recent sau mai indepartat si care vor insoti cu siguranta si revirimentul acestei tari.

 

Kerama Marazzi, companie ce face parte din grupul italian Marazzi, concepe in fiecare an o colectie originala de produse dedicata unor spatii culturale ale lumii pline de bogatie si inspiratie. In 2020, atentia s-a concentrat asupra capitalei regiunii Lombardia, Milano, un loc incarcat de straturi de istorie, arta si stiluri, un reper contemporan pentru design, bun gust, si tendinte de ultima ora.

Colectia Milano 2020 reuneste 70 serii de produse ce redau texturi naturale sau motive geometrice decorative, cu suprafata plana sau in relief, formate variate si performante tehnice care acopera toate utilizarile: suprafete verticale si orizontale, spatii interioare si exterioare, utilizari cu o solicitare sporita, precum terasele-acoperis sau chiar placari de fatade.

 

Povestea colectiei: Arta fara timp. Eclectism rafinat

Milano abunda cu adevarat in arta. Este unul din locurile de formare ale Renasterii. Aici, unii dintre cei mai renumiti maestri ai trecutului au creat valori fara de varsta, inclusiv Leonardo, a carui mostenire poate fi remarcata pretutindeni in centrul istoric. Monumentele medievale stau alaturi de vile baroce si palate luxoase, dintre care multe sunt acum muzee de arta. Acest oras ii va surprinde cu siguranta si pe cei care apreciaza experimentele artei moderne – acestea se alatura caracterului eclectic al orasului. La fel o face si colectia Milano 2020, plina de spirit creativ.

Storia Eterna

Parcurgand strazile orasului, poti simti incarcatura istoriei. Iti poti imagina cu usurinta cum arata orasul in urma cu mai multe secole. Arunca numai o privire numai la zidurile antice, la vechile canale, la palatele care pastreaza memoria Ducilor din Milano, sau la Dom, catre care conduc toate strazile orasului. De aici incepe drumul noii colectii dezvoltate de Kerama Marazzi, care a fost inspirata de tot ceea am invatat de la Milano. Arta fara timp, design contemporan si o atmosfera sofisticata care inspira ambientelor spiritul milanez.

 

Pentru designul interioarelor, noile serii exploreaza texturi naturale transpuse in formate variate de placi pentru pereti si pardoseala.

 

Seria AULENTI

Concept: Piața Gae Aulenti este cunoscuta pentru zgarie-norii prezenti aici, inclusiv impresionantul Torre Diamante. In aceasta “jungla urbana” se remarca insa si o structura din lemn la fel de atragatoare. Materialul ales pentru acest pavilion – lemnul laminat – se dovedeste inca o data a fi unul care trece testul timpului.

 

Pentru finisajul peretilor, Kerama Marazzi a dezvoltat doua modele de produse, in tonuri diferite, fiecare dintre acestea fiind disponibil si in varianta cu relief, care se evidentiaza in lumina:

 

Aulenti beige. Format: 20 x 50 cm

 

Aulenti beige structured. Format: 20 x 50 cm

 

Aulenti light beige. Format: 20 x 50 cm

 

Aulenti light beige structured. Format: 20 x 50 cm

 

Seria BESANA

Inspirata de arcaturile Rotondei della Besana, Seria Besana reda textura pietrei naturale in formate de 50x50cm (pardoseala) si 25x75cm (pereti) cu un relief care da vibratiei suprafetei placate.

Concept: In centrul Milano-ului exista putine locuri in care te poti retrage fata de freamatul si verva orasului. Unul dintre acestea este Rotonda della Besana, un loc remarcabil prin oaza de vegetatie oferita si printr-o eleganta galerie, cu numeroase arcade. Serile, insa, pot fi insa foarte animate, intrucat creativii locali transformat acest loc intr-o scena pentru spectacole de mods deschide publicului larg.

 

Mai jos poti vedea prezentate modelele cu un relief indraznet, pentru placarea peretilor:

 

Besana light grey structured. Format: 25 x 70 cm (rectificat)

 

Besana grey structured. Format: 25 x 70 cm (rectificat)

 

Besana beige structured. Format: 25 x 70 cm (rectificat)

 

Pentru crearea unui ambient unitar, toate nuantele sunt disponibile si pentru finisarea pardoselilor:

Besana Light Grey / Beige / Grey. Format 50 x 50 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Seriile Buonarroti, Greppi si Bianco Nero redau prestanta marmurei prin diferite nuante si texturi. Prima dintre acestea evoca atmosfera linistita si prestanta urbana a cartierului Buonarroti (formate disponibile: 60×60 / 30×90 cm):

Seria BUONARROTI

Concept: In ciuda rezonantei puternice a numelui, cartierul Buonarroti, amplasat la vest de centrul orasului Milano, este vazut ca unul dintre cele mai linistite locuri din oras. Nici nu e de mirare ca multi dintre locuitorii instariti il aleg ca resedinta. Vilele, inconjurate de vegetatie luxurianta, sunt exemple minunate de arhitectura urbana moderna. Iar fiecare domeniu este unic in felul sau.

 

Pentru pereti, placile create au un format elegant, care aduce rafinament amenajarii create:

 

Buonarroti white. Format: 30 x 90 cm (rectificat)

 

Buonarroti white chamfer. Format: 30 x 90 cm (rectificat)

 

Buonarroti dark grey. Format: 30 x 90 cm (rectificat)

 

Textura eleganta a marmurei este redata si in formate patrate pentru decorul pardoselii:

 

Buonarroti white / dark grey. Format: 60 x 60 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Seria GREPPI

Sobra si eleganta, seria Greppi imprumuta din caracterul neoclasic al Pallazo Greppi, transpus in forme moderne si versatile. Placile pentru pereti (40x120cm), disponibile si in varianta in relief creeaza un decor puternic alaturi de formatele pentru pardoseala (60x60cm).

Concept: Pallazo Greppi este recunoscut ca unul dintre cele mai importante exemple de stil neoclasic in Milano. Nu intamplator, cladirea a fost proiectata de acelasi arhitect care a realizat fatada operei La Scala. Daca ai sansa sa intri in cladire, vei fi surprins de interioarele sofisticate decorate cu marmura, fresce si stucaturi aurite.

 

In cadrul seriei Greppi, modelele de placi, disponibile in alb sau negru, redau un tip de marmura extrem de rafinat. Formatul alungit si variantele structurate fac seria potrivita atat pentru interioare moderne cat si clasice, imprimand caracter si prestanta:

 

Greppi white / white structured. Format: 40 x 120 (rectificat)

 

Greppi black / black structured. Format: 40 x 120 (rectificat)

 

Frumusetea marmurei poate fi admirata si in formatele create pentru pardoseala:

 

Greppi white lappato. Format: 60 x 60 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Greppi black lappato. Format: 60 x 60 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Seria BIANCO NERO

Concept: Asocierea de marmura de culoare alba cu cea cea neagra intr-o ornamentatie geometrica abstracta constituie o idee provocatoare pentru amenajarea interiorului, care cu siguranta nu va trece neremarcata. Acest design expresiv este se inspira din spatiile de acces ale multor cladiri milaneze – aceasta formula este, pe drept cuvant, considerata a fi o emblema pentru capitala Lombardiei.

 

Bianco Nero black white lappato. Format: 60 x 120 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Seria ONICE

Din aceeasi gama a texturilor minerale, seria Onice reda aspectul sofisticat al onixului in mai multe variante cromatice, cu un luciu fin al suprafatei (lappato). Formate disponibile: 60x120cm / 120x240cm (comanda speciala).

Concept: Seria este o adevarata incantare pentru cei care iubesc frumuseteta pietrei naturale. Straturile multicolore si fascinante ale onixului, o roca ce prezinta o textura stratificata, sunt imprimate in modelele de gresie portelanata. In acord cu ultimele tendinte, onixul de diferite culori poate devin un element decorative valoros atat in interioare clasice cat si moderne.

 

Onice light green lappato. Format: 60 x 120 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Onice white black lappato. Format: 60 x 120 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Aflati despre produsele dezvoltate pentru intrebuintari speciale in cea de-a doua parte a materialului.

Toate modelele sunt disponibile prin Delta Studio, distribuitor exclusiv Kerama Marazzi in Romania.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *