Omagiu culturii italiene: COLECȚIA MILANO 2020 de la Kerama Marazzi (partea 1)

Colecția anului 2020 a fost creată de Kerama Marazzi înainte ca Italia să înfrunte încercarea dificilă din prezent. Colecția valorifică solida moștenire culturală pe care Italia o împărtășește lumii, iar în prezent se evidențiază ca un omagiu adus valorilor perene create de această națiune. Valori care s-au format în decursul trecutului recent sau mai îndepărtat și care vor însoți cu siguranță și revirimentul acestei țări.

Kerama Marazzi, companie ce face parte din grupul italian Marazzi, concepe în fiecare an o colecție originală de produse dedicata unor spații culturale ale lumii, pline de bogăție și inspirație. În 2020, atenția s-a concentrat asupra capitalei regiunii Lombardia, Milano, un loc încărcat de straturi de istorie, artă și stiluri, un reper contemporan pentru design, bun gust și tendințe de ultimă oră.

Colecția Milano 2020 reunește 70 serii de produse ce redau texturi naturale sau motive geometrice decorative, cu suprafață plană sau în relief, formate variate și performante tehnice care acoperă toate utilizările: suprafețe verticale și orizontale, spații interioare și exterioare, utilizări cu o solicitare sporită, precum terasele-acoperiș sau chiar placări de fațade.

Povestea colecției: Arta fară timp. Eclectism rafinat

Milano abundă cu adevărat în artă. Este unul din locurile de formare ale Renașterii. Aici, unii dintre cei mai renumiți maeștri ai trecutului au creat valori fără de vârstă, inclusiv Leonardo, a cărui moștenire poate fi remarcată pretutindeni în centrul istoric. Monumentele medievale stau alături de vile baroce și palate luxoase, dintre care multe sunt acum muzee de artă. Acest oraș îi va surprinde cu siguranță și pe cei care apreciază experimentele artei moderne – acestea se alătură caracterului eclectic al orașului. La fel o face și colecția Milano 2020, plină de spirit creativ.

Storia Eterna

Parcurgând străzile orașului, poți simți încărcătura istoriei. Îți poți imagina cu usurință cum arată orașul în urmă cu mai multe secole. Aruncă numai o privire la zidurile antice, la vechile canale, la palatele care păstrează memoria Ducilor din Milano sau la Dom, către care conduc toate străzile orașului. De aici începe drumul noii colecții dezvoltate de Kerama Marazzi, care a fost inspirată de tot ceea am învățat de la Milano. Arta fără timp, design contemporan și o atmosferă sofisticată care inspiră ambientelor spiritul milanez.

Pentru designul interioarelor, noile serii explorează texturi naturale transpuse în formate variate de plăci pentru pereți și pardoseală.

Seria AULENTI

Concept: Piața Gae Aulenti este cunoscută pentru zgârie-norii prezenți aici, inclusiv impresionantul Torre Diamante. În această “junglă urbană” se remarcă însă și o structură din lemn la fel de atrăgătoare. Materialul ales pentru acest pavilion – lemnul laminat – se dovedește încă o dată a fi unul care trece testul timpului.

Pentru finisajul pereților, Kerama Marazzi a dezvoltat două modele de produse, în tonuri diferite, fiecare dintre acestea fiind disponibil și în varianta cu relief, care se evidențiază în lumină:

 

Aulenti beige. Format: 20 x 50 cm

 

Aulenti beige structured. Format: 20 x 50 cm

 

Aulenti light beige. Format: 20 x 50 cm

 

Aulenti light beige structured. Format: 20 x 50 cm

 

Seria BESANA

Inspirată de arcaturile Rotondei della Besana, Seria Besana redă textura pietrei naturale în formate de 50x50cm (pardoseala) si 25x75cm (pereți) cu un relief care dă vibrației suprafeței placate.

Concept: În centrul Milano-ului există puține locuri în care te poți retrage față de freamătul și verva orașului. Unul dintre acestea este Rotonda della Besana, un loc remarcabil prin oaza de vegetație oferită și printr-o elegantă galerie, cu numeroase arcade. Serile, însă, pot fi foarte animate, întrucât creativii locali transformă acest loc într-o scenă pentru spectacole de modă deschise publicului larg.

Mai jos poți vedea prezentate modelele cu un relief îndrăzneț, pentru placarea pereților:

 

Besana light grey structured. Format: 25 x 70 cm (rectificat)

 

Besana grey structured. Format: 25 x 70 cm (rectificat)

 

Besana beige structured. Format: 25 x 70 cm (rectificat)

 

Pentru crearea unui ambient unitar, toate nuanțele sunt disponibile și pentru finisarea pardoselilor:

Besana Light Grey / Beige / Grey. Format 50 x 50 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Seriile Buonarroti, Greppi si Bianco Nero redau prestanța marmurei prin diferite nuanțe și texturi. Prima dintre acestea evocă atmosfera liniștită și prestantă urbană a cartierului Buonarroti (formate disponibile: 60×60 / 30×90 cm):

Seria BUONARROTI

Concept: În ciuda rezonanței puternice a numelui, cartierul Buonarroti, amplasat la vest de centrul orasului Milano, este văzut ca unul dintre cele mai liniștite locuri din oraș. Nici nu e de mirare că multi dintre locuitorii înstăriți îl aleg ca reședință. Vilele, înconjurate de vegetație luxuriantă, sunt exemple minunate de arhitectură urbană modernă. Iar fiecare domeniu este unic în felul său.

Pentru pereți, plăcile create au un format elegant, care aduce rafinament amenajării create:

 

Buonarroti white. Format: 30 x 90 cm (rectificat)

 

Buonarroti white chamfer. Format: 30 x 90 cm (rectificat)

 

Buonarroti dark grey. Format: 30 x 90 cm (rectificat)

 

Textura elegantă a marmurei este redată și în formate pătrate pentru decorul pardoselii:

Buonarroti white / dark grey. Format: 60 x 60 cm (gresie porțelanată rectificată)

Seria GREPPI

Sobră și elegantă, seria Greppi împrumută din caracterul neoclasic al Pallazo Greppi, transpus în forme moderne și versatile. Plăcile pentru pereți (40x120cm), disponibile și iîn varianta în relief creează un decor puternic alături de formatele pentru pardoseală (60x60cm).

Concept: Pallazo Greppi este recunoscut ca unul dintre cele mai importante exemple de stil neoclasic în Milano. Nu întâmplător, clădirea a fost proiectată de același arhitect care a realizat fațada operei La Scala. Dacă ai șansa să intri în clădire, vei fi surprins de interioarele sofisticate decorate cu marmură, fresce și stucaturi aurite.

În cadrul seriei Greppi, modelele de plăci, disponibile în alb sau negru, redau un tip de marmură extrem de rafinat. Formatul alungit și variantele structurate fac seria potrivită atât pentru interioare moderne cât și clasice, imprimând caracter și prestanță:

 

Greppi white / white structured. Format: 40 x 120 (rectificat)

 

Greppi black / black structured. Format: 40 x 120 (rectificat)

 

Frumusețea marmurei poate fi admirată și în formatele create pentru pardoseală:

 

Greppi white lappato. Format: 60 x 60 cm (gresie porțelanată rectificată)

 

Greppi black lappato. Format: 60 x 60 cm (gresie porțelanată rectificată)

 

Seria BIANCO NERO

Concept: Asocierea de marmură de culoare albă cu cea neagră, într-o ornamentație geometrică abstractă, constituie o idee provocatoare pentru amenajarea interiorului, care cu siguranță nu va trece neremarcată. Acest design expresiv se inspiră din spațiile de acces ale multor clădiri milaneze – această formulă este, pe drept cuvant, considerată a fi o emblemă pentru capitala Lombardiei.

 

Bianco Nero black white lappato. Format: 60 x 120 cm (gresie portelanata rectificata)

 

Seria ONICE

Din aceeași gamă a texturilor minerale, seria Onice redă aspectul sofisticat al onixului în mai multe variante cromatice, cu un luciu fin al suprafaței (lappato). Formate disponibile: 60x120cm / 120x240cm (comandă specială).

Concept: Seria este o adevărată încântare pentru cei care iubesc frumusețea pietrei naturale. Straturile multicolore și fascinante ale onixului, o rocă ce prezintă o textură stratificată, sunt imprimate în modelele de gresie porțelanată. În acord cu ultimele tendințe, onixul de diferite culori poate devin un element decorativ valoros atât în interioare clasice, cât și moderne.

 

Onice light green lappato. Format: 60 x 120 cm (gresie porțelanată rectificată)

 

Onice white black lappato. Format: 60 x 120 cm (gresie porțelanată rectificată)

 

Aflați despre produsele dezvoltate pentru întrebuințări speciale în cea de-a doua parte a materialului.

Toate modelele sunt disponibile prin Delta Studio, distribuitor exclusiv Kerama Marazzi în România.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.