Decor contemporan într-un spațiu de 87 mp din București

Un exercițiu de integrare a conceptului de „pădure tropicală” într-un cămin care să emane confortul și căldura mult-dorite de beneficiar. Toată amenajarea s-a împărțit într-un spațiu total de 77 mp + 10 mp rezervați terasei, iar meritul se datorează arhitectei Cristiana Zgripcea.

Punctul focal al zonei de living este peretele-junglă cu graffiti realizat de artiștii români de la Sweet Damage Crew.

Apartamentul de trei camere a fost preluat de arhitectă „la roșu” (complet nefinisat, fără instalații), ceea ce i-a permis să stabilească inclusiv compartimentarea. Amenajarea s-a derulat de la dorința proprietarului de a avea o separare clară între zona de zi și cea de noapte.

 

Spațiul alocat zonei de zi este un open space generos, ceea ce a permis împărțirea simetrică între zona destinată bucătăriei și cea alocată livingului. Cele două sunt delimitate de un ax funcțional reprezentat de insula de bucătărie.

Baia încântă prin atmosfera confortabilă, emanată de finisajele Porcelanosa cu aspect de lemn. Alura retro-industrială este dată de cada freestanding neagră și de corpul de iluminat poziționat deasupra acesteia, stilizare a unui candelabru metalic. Obiectele sanitare sunt de la Dalet, iar bateriile și sistemele sunt Hansgrohe. Prin folosirea unei oglinzi pe tot peretele longitudinal, spațiul de 7 mp își dublează suprafața și capătă acel aer chic de hotel-spa.

Stilul ales pentru amenajare este unul minimalist, fără elemente care să încarce inutil. S-a dorit o imagine de ansamblu curată, de aceea spațiul de depozitare pentru bucătărie a fost „mascat” în șapte metri liniari.

S-au folosit uși de la Porta Doors și finisaje de cea mai bună calitate, printre altele parchet Egger și blaturi din marmură de Carrara. Mobilierul este în întregime realizat pe comandă, din MDF vopsit mat și finisaje naturale, cu sisteme Hafele și electrocasnice Franke în bucătărie. Nuanțele neutre ale obiectelor de mobilier sunt încălzite de lumina caldă, provenită din surse poziționate divers.

Cele două dormitoare urmează aceleași linii simple, cu mici accente retro, accentul fiind pus pe jocul de lumini calde și umbre, ce compun o atmosferă odihnitoare.

Amenajarea s-a derulat pe parcursul a patru luni (proiectare și execuție), principala provocare fiind mularea dorințelor beneficiarului pe un spațiu restrâns și integrarea estetică a coloanelor de instalații existente. Utilizarea oglinzilor a creat impresia de spații ample, iar accentele prețioase au făcut din acest apartament de bloc un imobil de lux.