Decor contemporan intr-un spatiu de 87 mp din Bucuresti

Un exercitiu de integrare a conceptului de „padure tropicala” intr-un camin care sa emane confortul si caldura mult-dorite de beneficiar. Toata amenajarea s-a impartit intr-un spatiu total de 77 mp + 10 mp rezervati terasei, iar meritul se datoreaza arhitectei Cristiana Zgripcea.

Punctul focal al zonei de living este peretele-jungla cu graffiti realizat de artistii romani de la Sweet Damage Crew.

Apartamentul de trei camere a fost preluat de arhitecta „la rosu” (complet nefinisat, fara instalatii), ceea ce i-a permis sa stabileasca inclusiv compartimentarea. Amenajarea s-a derulat de la dorinta proprietarului de a avea o separare clara intre zona de zi si cea de noapte.

 

Spatiul alocat zonei de zi este un open space generos, ceea ce a permis impartirea simetrica intre zona destinata bucatariei si cea alocata livingului. Cele doua sunt delimitate de un ax functional reprezentat de insula de bucatarie.

Baia incanta prin atmosfera confortabila, emanata de finisajele Porcelanosa cu aspect de lemn. Alura retro-industriala este data de cada freestanding neagra si de corpul de iluminat pozitionat deasupra acesteia, stilizare a unui candelabru metalic. Obiectele sanitare sunt de la Dalet, iar bateriile si sistemele sunt Hansgrohe. Prin folosirea unei oglinzi pe tot peretele longitudinal, spatiul de 7 mp isi dubleaza suprafata si capata acel aer chic de hotel-spa.

Stilul ales pentru amenajare este unul minimalist, fara elemente care sa incarce inutil. S-a dorit o imagine de ansamblu curata, de aceea spatiul de depozitare pentru bucatarie a fost „mascat” in sapte metri liniari.

S-au folosit usi de la Porta Doors si finisaje de cea mai buna calitate, printre altele parchet Egger si blaturi din marmura de Carrara. Mobilierul este in intregime realizat pe comanda, din MDF vopsit mat si finisaje naturale, cu sisteme Hafele si electrocasnice Franke in bucatarie. Nuantele neutre ale obiectelor de mobilier sunt incalzite de lumina calda, provenita din surse pozitionate divers.

Cele doua dormitoare urmeaza aceleasi linii simple, cu mici accente retro, accentul fiind pus pe jocul de lumini calde si umbre, ce compun o atmosfera odihnitoare.

Amenajarea s-a derulat pe parcursul a patru luni (proiectare si executie), principala provocare fiind mularea dorintelor beneficiarului pe un spatiu restrans si integrarea estetica a coloanelor de instalatii existente. Utilizarea oglinzilor a creat impresia de spatii ample, iar accentele pretioase au facut din acest apartament de bloc un imobil de lux.