Recompartimentarea eficientă a unei garsoniere de 43 mp

O garsonieră, extinsă pe o suprafață de 43 mp, situată la ultimul etaj al unui bloc vechi a fost readusă la viață printr-o recompartimentare eficientă și o regândire totală a spațiului. Pardoseala albastră din rășină epoxidică, cerința expresă a beneficiarului, domină spațiul precum oceanul într-o zi de vacanță. Amenajarea a fost realizată de arhitecta Irina Radu.

O amenajare derulată pe parcursul a două luni, a cărei provocare principală a constituit-o recompartimentarea camerei existente în două spații: living și dormitor. Au fost necesare relocarea bucătăriei în hol, micșorarea băii și modificarea tuturor instalațiilor pentru a crea noile funcțiuni. Inițial, existau multe spații irosite și neexploatate corespunzător.

Arhitecta a propus o amenajare modernă, cu influențe scandinave (elemente de lemn, mobilier alb, lumină naturală din belșug), ușor de întreținut pentru un apartament de închiriat. Culorile de bază folosite sunt reci (alb, gri antracit), încălzite de accente galbene și portocalii, alături de inserțiile de lemn aplicate pe fronturile de mobilier.

Dormitorul a fost amenajat în locul fostei bucătării. S-au explorat aceleași culori ca în restul apartamentului: gri antracit pentru mobilier și accente de galben.

Livingul emană veselie și culoare, remarcându-se contrastul dintre canapeaua galbenă și pardoseala albastră. Peretele din cărămidă aparentă Brikston aduce spațiului o tușă industrială și încălzește vizual.

Pentru accesorizare, s-au inserat elemente grafice – covorul cu zig-zag alb și negru. Mai mult decât atât, buturuga folosită ingenios pe post de măsuță completează decorul într-un mod unic.

În bucătărie, s-au folosit electrocasnice incorporabile pentru a eficientiza spațiul. Frigiderul incorporabil Bosch are alături un corp de dulap în care se regăsesc un cuier și un pantofar.

Baia continuă nota generală a amenajării, integrând plăci ceramice Keramyth cu aspect de lemn, alături de faianța decorativă albă 3D. Mobilierul natur, cu accente de galben solar, dinamizează spațiul. S-au folosit o coloană de duș Kludi A-qa și o baterie de lavoar Logis de la Hansgrohe.

În final, atmosfera creată este una veselă și energizantă, potrivită pentru diminețile somnoroase.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.