VIDEO – Sfaturi de Amenajare – Bucataria Clasica

Arh. int. Cristina Golban, product manager Delta Studio, ne-a vorbit despre ce trebuie sa stim inainte sa amenajam o bucatarie clasica.

 

Pentru a defini stilul clasic, nu este suficient doar mobilierul de bucatarie. Conteaza foarte mult elementele decorative pe care le folosim, conteaza cu ce culori asociem mobila de bucatarie, ce pardoseala alegem si ce corpuri de iluminat. In amenajarea de bucatarie din videoclip, expusa in showroomul principal Delta Studio, s-au ales culori neutre, mate. S-a folosit un perete accent care sa scoata in evidenta toata compozitia, blat de bucatarie din cuart alb si elemente decorative metalice.

Arh. int. Cristina Golban recomanda ca intr-o bucatarie clasica sa evitam mixul de finisaje, texturi si culori diferite la electrocasnice. Ideal este sa se foloseasca electrocasnice dintr-o singura gama si culoare, asa cum sunt si cele folosite in showroom-ul nostru.

Electrocasnicele in stil clasic de la Franke se integreaza perfect intr-o bucatarie din lemn masiv

Intr-o bucatarie clasica, un element foarte important este hota. Ideal este ca aceasta sa fie la vedere – daca nu exista posibilitatea de a avea evacuare, se poate folosi o hota cu filtru de carbon.

Cum alegem materialul si finisajul?

Bucataria din videoclip este o bucatarie Baron de la Formmat, din lemn masiv de tei. Bucatariile clasice Baron pot fi realizate din lemn de brad, tei sau stejar. Daca alegem sa vopsim bucataria, putem opta pentru lemn masiv de brad sau tei. Daca dorim o bucatarie natur, putem alege stejarul, o esenta de lemn cu un flader extrem de frumos.

Din punct de vedere compozitional, o bucatarie clasica se distinge prin elementele decorative tip lezene (elementele decorative, sculptate). Acestea iau aproximativ 5- 7 cm din spatiu. Daca spatiul este redus, aceste elemente decorative pot fi folosite doar pe marginile exterioare ale mobilierului, pentru a incepe si inchide compozitia.

Cat costa o bucatarie din lemn masiv?

La varianta de bucatarie clasica din lemn masiv de tei vopsit opac, pretul este de aproximativ 900 eur/ metru liniar. Pentru o bucatarie din lemn masiv de stejar natur, pretul este de 1000-1100 eur/ metru liniar. De exemplu, pentru o bucatarie de trei metri liniari, costul este de aproximativ 3000 eur, la care se adauga pretul pentru electrocasnice si blat.

Este important de stiut ca o bucatarie clasica poate fi integrata armonios si intr-o amenajare de interior moderna. Arh. int. Cristina Golban ne sfatuieste sa tinem cont de tendintele in amenajarea bucatariei, dar sa nu uitam de aportul personal. In fiecare showroom Delta Studio, va puteti sfatui cu arhitectii nostri de interior pentru un proiect adaptat spatiului, nevoilor si preferintelor.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.