#SmartLuxury – Cum să amenajezi inteligent o baie care pare mai scumpă

Renovarea sau amenajarea băii nu trebuie să coste o avere, contrar opiniei generale. Daca vrei să îți amenajezi baia cu un buget optimizat, în condiții avantajoase, ți-am pregătit câteva sfaturi utile: de la felul în care să jonglezi cu bugetul (în ce să investești și unde să economisești) și produsele pe care să le eviți, la trucuri probate de arhitecții noștri de interior și sute de produse cu discount.

Pentru zeci de idei de amenajare baie în diferite stiluri și bugete, inspiră-te din site-ul nostru.

Amenajare Baie cu mobilier clasic alb si placi ceramice Porcelanosa

Pentru noi, baia #SmartLuxury reprezintă un spațiu frumos, funcțional și confortabil, cu un design în tendințe, amenajat cu un preț optimizat. Amenajare de baie cu produse aflate în campania #SmartLuxury.

 „Mai mult cu mai puțin” – așa s-ar explica, pe scurt, campania noastră #SmartLuxury, lansată în luna mai 2020. Discounturi între 20% și 60% la majoritatea produselor, consiliere gratuită din partea unui arhitect de interior, depozitare gratuită pentru toate produsele achiziționate și multe alte beneficii.

Amenajare de baie la preț redus: gresie și faianță sub 100 lei/ mp

Pentru că ocupă cea mai mare suprafață, gresia și faianța creează prima impresie atunci când intri într-o baie. E motivul pentru care nu ne plac majoritatea apartamentelor de închiriat din blocuri mai vechi – o faianță roșie sau verde crud poate fi un factor decisiv de a spune „NU” unui apartament, chiar dacă restul spațiilor sunt reușite.

Din același motiv (suprafața mare pe care o ocupă), gresia și faianța reprezintă principala cheltuială într-o amenajare de baie. Iată câteva modele de faianță și gresie la reducere în această perioadă, cu prețuri sub 100 lei/ mp și discount 20% pentru participanții la campania Smart Luxury.

 

Gresie portelanata hexagonala Poitou de la Kerama Marazzi

Gresie porțelanată hexagonală Poitou Mix (pe perete) și Poitou Dark Grey (pardoseală) de la Kerama Marazzi

Trucul arhitectului: pentru un impact vizual puternic și o economie în buget, alege o faianță decorativă mai scumpă, pentru că o aplici pe o suprafață mai mică, și folosește plăci ceramice neutre, fără model, la un preț mai mic.

City on the Water Kerama Marazzi

Faianța decorativa City on the Water e aplicată doar pe peretele cu cada. În restul spațiului s-au folosit plăci de gresie din aceeași colecție, de 50×50 cm.

Trucul arhitectului: Aplica plăcile ceramice parțial pe unul dintre pereți, creând un model – salvezi material și creezi un punct de interes vizual.

Amenajare de baie la preț redus: cada freestanding de design, la preț convenabil

Am povestit într-un articol anterior de ce căzile freestanding sunt superlativul băilor contemporane. Pe scurt, ele aduc acel aer rafinat de hotel spa, chiar și într-o baie de bloc.

Trucul arhitectului: Montează cada freestanding de design în centrul băii, pentru a te bucura din plin de efectul ei.

Cada-freestanding-Ovale-1500x1146

Cada freestanding Ovale are o latură mai înaltă decât cealaltă, pentru a fi folosită pe post de spătar.

Pentru un design în tendințe într-un buget prietenos, îți recomandăm obiectele sanitare Dalet. Acestea îmbină funcționalitatea și designul contemporan, păstrând un preț convenabil – iar în această perioadă beneficiază de discount 20% pentru participanții la campania Smart Luxury.

Cada freestanding Rondo neagra

Varianta de cadă freestanding Rondo cu finisaj negru are un impact și mai pronunțat asupra spațiului.

Răsfoiește pe site toate modelele de căzi freestanding.

Amenajare de baie la preț redus: lavoare pe blat sub 500 lei

Dacă vrei să amenajezi o baie în tendințe, nu prea ai voie să alegi altceva decât un lavoar pe blat sau un lavoar freestanding. Modelele cu picior sau semipicior fac parte din categoria anunțurilor de închiriere amintite mai sus – „mai bine nu”.

Amenajare baie cu lavoar pe blat

Un lavoar cu picior ar fi adus un aer ponosit în aceasta amenajare modernă de baie.

Iată câteva modele de lavoare pe blat cu prețuri prietenoase, care beneficiază de discount 20% pentru participanții la campania Smart Luxury.

Lavoarul Chromo de la Dalet: 225 lei/ buc.

Lavoarul pe blat Chromo de la Dalet, intr-o amenajare semnata de arh. Cristiana Zgripcea.

Lavoarul pe blat Chromo de la Dalet, într-o amenajare semnată de arh. Cristiana Zgripcea.

Lavoarul pe blat Art 25 de la Dalet – 354 lei/ buc.

Lavoarul pe blat Art 25 de la Dalet

Lavoarul pe blat Art 25 de la Dalet într-o amenajare de baie modernă, albă. Băile monocrome au un aer rafinat, așa că nu te feri să folosești doar albul și o pardoseala colorată.

Lavoarul pe blat Art 22 de la Dalet

Lavoar pe blat Art 22 de la Dalet in amenajare de baie cu marmura

Lavoarul pe blat Art 22 de la Dalet într-o baie amenajată cu plăci ceramice cu aspect de marmură.

Mai multe lavoare pe blat cu discount găsești pe site-ul nostru.

Folosește o baterie cu un design deosebit, iar pentru o notă elegantă, alege o baterie cu finisaj negru, mat.

Baterie Square Neagra Dalet

Baterie Square Neagra de la Dalet – 675 lei/ buc.

Amenajare de baie inteligentă: obiecte sanitare accesibile

Pentru optimizarea bugetului, alege obiecte sanitare cu un design în tendințe și forme contemporane, la prețuri accesibile.

Idee amenajare baie 2 1

Vasul de WC suspendat Rondo oferă design la un preț accesibil și calitate garantată de Delta Studio.

Pe siteul nostru poți găsi:

Vase de WC suspendate de la 354 lei

Bideuri suspendate de la 192 lei

Cabine de duș

Amenajare de baie inteligentă: mobilier de calitate

Rolul mobilierului în baie este atât estetic, cât și funcțional – o baie care nu are suficient spațiu de depozitare se va umple rapid de lucruri lăsate la vedere, și va arăta neplăcut și dezorganizat, indiferent de calitatea designului.

Asigură-te așadar că alegi un mobilier în care să poți păstra toate lucrurile pe care nu o să le vezi niciodată într-o fotografie de arhitectură cu o baie: bețisoare de urechi, dischete demachiante, săpunuri de rezervă și toate celelalte.

Mobilier de baie Gamadecor

Organizează-ți bine sertarele și lasă la vedere doar obiectele frumoase, cu rol decorativ sau funcțional.

Mobilier de baie Line de la Dalet alb cu baza suspendata

Stil modern: Mobilier Line de la Dalet din MDF, cu baza suspendata – inclus în campania #SmartLuxury.

Mobilierul de baie e unul din elementele la care nu vrei să faci economie, pentru că spațiul umed va degrada ușor un material de slabă calitate și va trebui să îl înlocuiești în scurt timp. Alege inteligent un mobilier rezistent, cu un design care nu se va demoda prea curând.

Mobilier de baie Gala Clasic de la Dalet alb

Stil clasic: Mobilier de baie Gala Clasic de la Dalet cu blat din solid surface – inclus în campania #SmartLuxury.

Trucul arhitectului: Pentru un design uniform, alege un set de mobilier și evită sa combini piese individuale – sunt mii de nuanțe de lemn și nu vei putea obține o potrivire perfectă.

Vezi toate modelele de mobilier de baie pe site.

Amenajare de baie inteligentă: accesorii de impact

Completează amenajarea de baie cu accesorii coordonate stilului ales. Preferatele noastre în această perioadă sunt accesoriile cu finisaj negru, pentru că împrumută interiorului o atmosferă foarte prețioasă.

Set de accesorii de baie negre Square de la Dalet

Accesorii de baie Square cu finisaj negru de la Dalet.

Trucul arhitectului: O variană simplă și la îndemâna oricui de a face spațiul să aibă o notă Luxury este să folosești recipiente decorative pentru obiectele pe care le păstrezi la vedere în baie, ca periuța de dinți și săpunul.

Amenajare de baie inteligentă: decorațiuni de impact

Decorațiunile fac diferența dintre o baie mediocră și una reușită. Așa că nu uita să aloci buget și pentru acestea, ținând cont că „esențele tari stau în sticluțe mici”.

Oglinda de baie

Alege o oglindă de baie mai deosebită, în loc de tradiționalul dreptunghi – poate fi o oglindă cu formă specială, ramă prețioasă, sau poți opta pentru una supradimensionată, ca să obții acel aer de hotel.

 

Corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat din baie pot servi și ca obiecte decorative, așa că renunță la banala aplică sau la spoturile lipsite de personalitate. Pentru o atmosferă prețioasă, alege un candelabru. Îl poți folosi și într-o baie în stil modern, ca element care „rupe” monotonia.

Lampa suspendata Corte Ideal Lux

Lampa suspendată stil candelabru Corte de la Ideal Lux.

 

Trucul arhitectului: Folosește oglinda sau oglinzile din baie pentru a multiplica imaginea corpurilor de iluminat. Daca alegi un pendul suspendat cu trei brațe, de exemplu, în oglindă se vor reflecta șase brațe și o cantitate dublă de lumină.

 

 

* Prețurile menționate în articol sunt valabile la data publicării – mai 2020.

Sperăm că ideile și trucurile din acest articol te vor ajuta să îți amenajezi baia visată, cu un buget optimizat și bine investit. Înscrie-te la Campania #SmartLuxury până pe 4 iunie 2020 pentru a beneficia de discounturi, consiliere și beneficii suplimentare pe tot parcursul anului 2020.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.