Spokes – O colecție feerică semnată Foscarini

Efectul scenografic și siluetele diafane ale lămpilor Spokes construiesc un ambient spectaculos, în Milano, mai exact în spațiul Foscarini Monforte. Un nou set-up creat de Ferrucio Laviani valorifică și subliniază versatilitatea și amploarea gamei de lampi Spoke, care a fost recent extinsă cu noi modele în diferite forme, mărimi și culori.

Inspirate de roțile bicicletelor, de unde și alegerea numelui, lămpile suspendate Spokes, proiectate de Garcia Cumini, și-au ocupat cu rapiditate locul printre cele mai bine vândute produse Foscarini, fiin și unele dintre cele mai iubite corpuri de iluminat din ultimii ani.
În ceeea ce privește succesul lor covărșitor, familia Spokes reafirmă versatilitatea produsului prin extinderea gamei. Lămpile din colecția Spoke se pot găsi acum în 5 forme distincte, 5 mărimi diferite și cinci tonuri de culori: alb, negru, auriu, cupru și grafit.

Structura diafană a lămpilor este compensată de  soliditatea tijei metalice și practicalitatea luminii de tip LED, care permit ca lumina să se propage în mod perfect asupra suprafețelor, și de asemenea, să proiecteze un joc de lumini și umbre pe pereți, creând un efect repetitiv, asemenea unui caleidoscop. Ideea multiplicării, atât ca forme, mărimi, culori, finisaje, efecte grafice, lumini și umbre, este ceea ce l-a inspirat pe Ferruccio Laviani atunci când a construit ambientul Foscarini Spazio Monforte.


“ Oglinzile poartă întotdeauna o simbolistică legată de magie și mister, nu numai prin capacitatea lor intrinsecă de a reflecta și amplifica imaginile, însă și prin modul în care configurează realități suprarealiste, precum cele din vise. ‘’”În acest nou ambient scenografic pentru Foscarini Spazio Monforte, am folosit fragmente de oglinzi ca un mediu pentru a comunica și prezenta atât colecția de lămpi, cât și spațiul în sine : multiplicând la infinit corpurile de iluminat, modelând astfel volumul interiorului.’’ afirmă Laviani.

O scenografie care se transformă într-un peisaj labirintic, o construcție care se reflectă din coloane: o invitație de a te pierde în magia fațetelor multiplicate de fasciculi de lumină.
Puteți găsi lămpile din gama Spokes aici sau în showroomurile noastre din țară.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.