#StayHome – Cum să îți înveselești rapid bucătăria

Se întâmplă cu fiecare cameră din casă: zilele acestea, îi descoperi toate defectele. Iar bucătăria nu face excepție. Dacă înainte o foloseai mai puțin, și nu te deranja atât de tare că nu-s toate la locul lor, acum parcă le vezi cu alți ochi.

Poate simți că nu e momentul pentru o renovare completă a bucătăriei, dar sunt totuși câteva lucruri pe care le poți îmbunătăți, ca să te bucuri de mai mult confort atunci când gătești. Iată câteva idei:

Schimbă fronturile de mobilier

Spre deosebire de alte camere, în care poți rearanja obiectele atunci când te-ai plictisit de ele, într-o bucătărie, odată montat, mobilierul rămâne în aceeași poziție. Sigur, poți muta locul de luat masa ori un corp cu rafturi, dar la capitolul mobilier de bucatarie situația stă cam așa: „totul sau nimic”.

Dacă te-ai plictisit de cum arată corpurile și nu a venit încă momentul să le schimbi complet, poți să le înlocuiești doar fronturile. E o idee eficientă de a revitaliza bucătăria, pentru ca mobilierul ocupă o suprafață semnificativă și are impactul cel mai mare asupra spațiului.

Bucatarie Alba stil Clasic

Mobilier de bucatarie cu fronturi din lemn masiv alb. Fronturile albe, din MDF sau lemn masiv, sunt printre cele mai apreciate pentru că nu se demodează niciodata.

Înlocuiește blatul

Un alt element care influențează bucătăria, atât din punct de vedere funcțional cât și vizual, este blatul. Unul învechit, din pal, plin de zgârieturi și semne ale trecerii timpului, nu are cum să-ți stârnească pofta de gătit. În funcție de mobilierul existent și de buget, poți alege unul laminat (texturile de ciment sau lemn sunt preferatele noastre), din compozit sau ceramică.

Bucatarie Gri cu blat stil modern

Mobilier de bucătărie cu blat din compozit gri, plita încastrată și chiuveta sottotop.

Adoptă o soluție „de buget”

Mobilierul de bucătărie ideal este personalizat în funcție de spațiul și dorințele beneficiarilor. Există însă și soluții gata de montaj, în stoc, cu un preț economic, datorat fabricării în serie. Corpurile sunt module care se pot muta în funcție de instalațiile existente în locuință.

Mobilier de bucatarie gata de montaj gri modern

Mobilier de bucatarie gri, gata de montaj  Carcasele sunt versatile și pot fi poziționate în funcție de  alimentările pentru utilitați.

Lungimea mobilierului de mai sus este de 305.4 centimetri, proiectat pentru o dimensiune comună în apartamentele de două sau trei camere. Fronturile sunt din MDF vopsit mat cu finisaj Grigio Polvere, mânerele sunt frezate în cant iar blatul termorezistent. Întreaga feronerie este Blum.

Mobilier de bucatarie gata de montaj gri modern 3
Mobilierul beneficiază de transport și montaj gratuit pentru București sau maxim 15 km în afara Bucureștiului. Bucătăria gata-de-montaj este disponibilă și în finisaj bej – MDF Vopsit ICA 0119 SABIA Mat.

Profesionalizează-ți spațiul de gătit

Dacă și tu simți că ai putea concura la Masterchef după atâta izolare în care ai încercat multe rețete noi, sigur ai înțeles importanța echipamentelor de gătit. Poate înainte nu foloseai prea des hota, dar când faci mâncare zi de zi realizezi cât de important e ca aceasta să aibă o capacitate de absorbție mare, să fie silențioasă, să ilumineze bine și să nu consume mult.

În funcție de stilul bucătăriei, poți merge pe un model clasic sau modern. Majoritatea hotelor au dimensiunea standard de 60 sau 90 cm lățime, așadar pot fi schimbate fără probleme.

Hota Smart Deco Roz Franke 2

Hota Smart Deco Dusty Rose de la Franke are un design deosebit. E disponibilă în 7 variante de culoare: bianco, nero, ligth grey, dusty green, smokey blue, dusty rose, dusty mustard.

Hota Smart Deco Bleu Franke

Hotele care au și funcție decorativă îmbină utilul cu plăcutul. Hota Smart Deco de la Franke, varianta bleu.

Tot la capitolul electrocasnice, cuptorul face diferența în bucătărie. Majoritatea cuptoarelor sunt acum electrice, au funcții și programe variate, care îți permit să gătești mai multe feluri simultan, unele vin cu rețete presetate. Totul ca să nu mai dai vina pe cuptor atunci când nu crește prăjitura 😊.

Într-o bucătărie clasică, electrocasnicele păstrează stilul. Aici, cuptorul Franke retro cu finisaj negru contrastează cu fronturile albe.

Cuptor inox Smart piroliza Franke

Într-o bucătărie modernă, se potrivește un cuptor de inox. Cuptorul SM 86 P XS de la Franke face parte din gama Smart Linear și este ușor și comod de curățat, datorită sistemului prin piroliza.

Și plita îți influențează experimentele culinare – e ușor să o schimbi pentru că 80% din plite au dimensiunea standard de 60 cm. Modelele clasice sunt de obicei emailate, iar cele moderne din sticlă.

O plită neagră cu inducție schimbă atât rezultatele gătitului, cât și atmosfera.

Plita neagra inductie Franke

Inducția este o tehnologie inovativă pentru prepararea alimentelor, care prezintă multiple avantaje. Plita cu inductie din imagine are patru zone de gătit, touch control slider cu 11 niveluri de putere și recunoaștere automată a vasului de gătit.

Dacă vrei să schimbi chiuveta, trebuie să ai mare grijă la dimensiuni, este posibil să nu se potrivească decupajele.

Sperăm ca propunerile noastre te-au inspirat și, dacă decizi să faci o modificare rapidă în bucătărie, ne-ar plăcea să o vedem – trimite-ne o poză la marketing@deltastudio.ro. Dacă decizi că e cazul de o renovare sau amenajare în toată regula, înscrie-te la campania noastra de reduceri #SmartLuxury. 

 

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.