Surpriza! Bisazza, de la mozaic la placi ceramice

Cu o tradiție de peste cinci decenii în producția de mozaic, Bisazza ne oferă în acest an o surpriză de proporții: primele colecții de plăci ceramice! Lansate la Cersaie 2013, colecțiile sunt uimitoare și poartă semnătură faimoșilor designeri Marcel Wanders și Antonio Citterio. Desigur că nici mozaicul nu putea lipsi din noutățile renumitului brand italian, care vine cu minunatele creații ale Paolei Navone. Dar hai să-ți spunem mai întâi despre plăcile ceramice, care ne-au surprins din start și spre bucuria noastră vor fi disponibile și la noi în țară prin Delta Studio.

Sub poetica denumire de Frozen Garden (Grădina Înghețată), plăcile ceramice din colecția semnată de olandezul Wanders sunt adevărate piese de artă. Cu forme ce par să încremenească flori sau fulgi de nea, cum vrei, suprafețele îmbrăcate cu aceste plăci devin magice. Poate o fi la mijloc și efectul dat de pelicula de sticlă ce le acoperă, dar jocul de lumini și umbre conferă profunzime și spectacol în orice interior care le adoptă. Și totul e cu atât mai interesant cu cât Frozen Garden este o colecție pe care o poți avea în alb fumuriu sau negru misterios.

Placi ceramice Bisazza, colectia Frozen Garden, design Marcel Wanders

Placi ceramice Bisazza, colectia Frozen Garden, design Marcel Wanders

Antonio Citterio semnează colecția de plăci ceramice pentru Bissaza alături de Patricia Viel. Prima impresie asupra culorilor blânde, formelor simple te face să crezi că aceste propuneri ar fi recomandabile pentru spații arhitecturale minimaliste. Dar dacă iei în considerare paleta cromatică, de la nuanțe alb-silicon la nisipiu, de la gri prăfos la antracit sau de la maro la albastru ultra marin, realizezi că această colecție este suficient de variată pentru a stârni imaginația arhitecților. Cu siguranță le vom vedea curând montate atât în spații rezidențiale, cât și în cele publice.

Placi ceramice Bisazza, nuanta Acromi-Calcare, design Antonio Citterio & Patricia Viel Interiors

Placi ceramice Bisazza, nuanta Acromi-Calcare, design Antonio Citterio & Patricia Viel Interiors

Mozaicurile murale create de Paola Navone captează imediat privirea. Și nu este doar din cauza culorilor în contrast pe care le folosește. Designerul dă o interpretare modernă motivelor florale tradiţionale, folosind cu succes cele mai moderne tehnologii computerizate. Practic, în colecția ei, vezi ceva etnic sau de inspirație antică transpus în desenul pixelilor supradimensionați. De aici și surpriza acestui grafism ultra modern cu teme familiare. În colaborare cu Bisazza Design Studio, Navone, de formaţie architect, şi-a intitulat mozaicurile Affresco şi Halo Halo și asta nu întâmplător. Ea face apel la diferite epoci și culturi pentru a le readuce în prim plan sub o interpretare absolut originală. Valoarea estetică şi utilitar-decorativă a acestor mozaicuri este cu adevărat excepţională.

Mozaic Bisazza, gama Affresco, design Paola Navone

Mozaic Bisazza, gama Affresco, design Paola Navone

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.