Sustinem Casa Solara EFdeN Signature, inaugurata in prezenta Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis

Casa solara EFdeN Signature, proiectata si executata de organizatia EFdeN, a fost inaugurata miercuri, 25 iulie 2018, la Bucuresti, in prezenta Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a Adjunctului Sefului Misiunii Diplomatice SUA la Bucuresti, domnul David Schlaefer, si a reprezentantilor mediului academic si privat.

Ne bucuram sa fim sustinatori ai proiectului, prin oferirea de produse pentru baie: finisaje Keramyth, mobilier de baie cu lavoar Dalet, dus cu rigola. Casa va fi amplasata temporar in incinta complexului comercial Baneasa Shopping City, si va fi deschisa pentru vizitare publicului larg pana la inceputul lunii septembrie, cand va fi transportata in Dubai. Acolo va reprezenta Romania la cea mai importanta competitie internationala de locuinte solare – Solar Decathlon. In aceasta competitie se reunesc 18 echipe finaliste, din 13 tari, de pe 4 continente.

Locuinta EFdeN Signature este dezvoltata de o echipa interdisciplinara formata din 60 de studenti de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” si de la alte trei universitati, care au proiectat si construit o casa solara, 100% electrica si prietenoasa cu mediu, cu un grad ridicat de confort, sanatate si siguranta pentru ocupant.

Toti cei direct interesati de locuinte solare, tehnologii si solutii de eficientizare energetica, productie de energie solara si reducere a impactului negativ asupra mediului pot vizita casa in perioada 31 iulie – 31 august, de luni pana vineri, intre orele 18.00 si 21.00 si in weekend, intre orele 12.00  si 21.00. Incepand cu data de 1 septembrie anul curent, casa va fi demontata si transportata pe mare in Dubai, pentru a fi reasamblata in doar 15 zile de echipa de studenti pe situl unde va avea loc competitia. Proiectata sa se integreze atat in climatul din Dubai, cat si in cel din Romania, prototipul ofera o experienta unica prin potentialul de adaptare si personalizare.

Solar Decathlon este cea mai importanta competitie de locuinte sustenabile din lume si a luat nastere in 2011 in Statele Unite ale Americii. In 2012, echipa PRISPA a fost prima echipa din Romania calificata la Solar Decathlon (editia Madrid), iar in 2014 echipa EFdeN a participat la editia Versailles cu casa care acum este Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort. Pana in prezent, echipa EFdeN a castigat 23 de premii.

EFdeN este singurul ONG din Romania care dezvolta locuinte solare cu scop educational si de cercetare, alaturi de produse sustenabile si module educationale atat pentru studenti, specialisti, cat si pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat functioneaza pe baza de parteneriate strategice si sponsorizari. Mai multe detalii despre echipa, despre proiect si despre cum va puteti implica, gasiti pe site-ul www.efden.org.

Amenajare Baie Casa Efden

Amenajare Baie Casa Efden

Fotografii oficiale: Dragos Asaftei

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.