Articole

Imobil inedit construit in apropierea padurii Baneasa

Un ansamblu de locuințe construit în vecinătatea pădurii Băneasa, pe o suprafata totala de 200 mp/apartament, în care fiecare dintre cele nouă apartamente este abordat în mod diferit. Proiectul a fost realizat de arhitectii Bogdan Neagu, Dana Stanciucu, Iulian Oanta si Alexandru Scarlat.

Arhitecții și-au propus să realizeze un volum sculptural, monolit, finisat cu tablă albă fălțuită, în care parterul să oglindească teșitura mansardei. Orientarea camerelor ține cont de vecinătăți și a fost gândită către fațada principală și cea secundară.
Imobilul este alcătuit din 8 apartamente duplex cu scară interioară, patru dezvoltate la parter și etajul unu, patru la etajele 2 și 3, plus un penthouse amplu la mansardă. Apartamentele de la nivelul parterului beneficiază de grădini, cu accese directe din exterior.


La nivelurile 2 și 3, duplexurile au fost inversate – accesul se face din etajul superior, direct în zona de zi, coborându-se pentru zona de dormitoare. În felul acesta, etajele 1 și 2 sunt dedicate zonei de noapte, aspect ce ajută la izolarea fonică între etaje, dar și la realizarea unei anumite dinamici a golurilor de pe fațade.


Provocarea proiectului a constituit-o amenajarea diferită a fiecărei încăperi în parte. Imobilul are nouă apartamente cu aproximativ 30 de camere, 9 bucătării și 30 de băi și nici un spațiu nu seamănă cu altul.

În amenajările locuințelor, s-a pornit de la orientarea ferestrelor, care oferă o priveliște relaxantă spre pădure. Astfel, deschiderile vitrate generoase au fost tratate ca tablouri vii, în care poți admira peisajul natural, în permanentă schimbare. S-a optat pentru un stil fusion, cu note contemporane, în nuanțe neutre de crem, gri, bej și grej. Mobilierul ales este minimalist, cu linii curate. Un rol important îl joacă iluminarea, fiind alese spoturi încastrate, benzi led și corpuri de iluminat suspendate care să creeze diferite scenarii de lumină, în acord cu momentul zilei și activitățile desfășurate.


Deși amenajate în lipsa dorințelor și nevoilor specifice ale unui client propriu-zis, fiind destinate vânzării ulterioare, spațiile rezultate au o personalitate bine definită și sunt extrem de confortabile și primitoare.


Băile din penthouse sunt finisate cu piatră naturală, a cărei reflexie spectaculoasă este sporită de sistemul de iluminat.