Articole

Detalii rafinate intr-o amenajare de patru camere

Conceptul de less is more, aplicat unui apartament de patru camere, extins pe o suprafata de 120 mp, transformat in trei camere plus dressing. Amenajarea a fost realizata de arhitectii Cosmin Tolbes, Mihaela Tolbes si Dana Chitu.

Beneficiarii sunt o familie care traieste intr-un mediu inconjurat de extravaganta si au dorit o casa bine organizata, care sa reflecte ordine si armonie. Spatiul preluat de arhitecti era in procent de 90% deja compartimentat de catre dezvoltator, dupa cerintele initiale ale beneficiarilor, asadar nu s-au putut face modificari semnificative de structurare a functiunilor.

Apartamentul beneficiaza de deschideri pe doua laturi si de suprafete generoase. Cromatica propusa de arhitecti se bazeaza pe nuante pamantii, cu tonuri de gri si alb, care sa puna in valoare mai degraba personalitatile celor care locuiesc aici, decat obiectele in sine. S-au propus piese de mobilier cu un design simplu, insa de impact, efectul obtinut fiind unul rafinat.


Livingul cuprinde o zona de relaxare si un loc de dining, marcat printr-un corp de iluminat aparte. Desi spatiul este separat de bucatarie, s-a ales placarea cu sticla a doua portiuni verticale din perete, pentru a lega cele doua zone si a nu obtura complet bucataria.
Cromatica sobra a livingului este intrerupta prin accentele de galben, care creeaza jocuri dinamice de culoare.

Mobilierul propus in bucatarie si living are un design minimalist si este accesorizat cu sisteme Blum.

In dormitorul matrimonial, se remarca peretele cu tapet floral supradimensionat, detaliu elegant ce se imbina cu nuantele blande ale spatiului. Adiacent dormitorului, s-a propus un dressing bine compartimentat, care sa preia din nevoia de depozitare a beneficiarilor.
Baia principala este finisata cu gresie si faianta Newport, Avenue si Park Natural de la Venis (Porcelanosa Grupo), pastrand linia cromatica naturala. Pe acest fundal se decupeaza cada freestanding Freedom de la Ravak si bateria freestanding Amba de la Kludi, cu designul sau minimalist.

Atmosfera scandinava intr-un apartament de 3 camere

O amenajare de interior cu influente nordice, extinsa pe o suprafata de 96 mp + terasa 20 mp, in care predomina griurile, este incalzita prin pardoseala stejar natur si luminile atent coordonate. Amenajarea a fost realizata de arhitecta Cristina Micu.

Proprietarii acestui apartament, un cuplu tanar, au apelat la Cristina pentru a-si amenaja apartamentul achizitionat intr-un ansamblu nou din Bucuresti. In momentul preluarii proiectului, apartamentul avea o parte din finisaje montate – o parte dintre acestea au fost inlocuite, deoarece nu se integrau in decorul dorit.

Beneficiarii au solicitat un interior cu atmosfera scandinava, care sa integreze o zona de zi cu masa pentru minim sase persoane si pian.

Suprafata generoasa a livingului a permis delimitarea acestuia in doua zone: intr-o parte locul de luat masa si in cealalta zona de relaxare, cu TV, canapea, colt de citit si pian.

Peretele din dining a fost tratat cu o vopsea decorativa intr-o nuanta mai indrazneata, cu o textura eleganta, pentru a pune in valoare locul de luat masa.

Deoarece bucataria initiala avea o suprafata redusa, s-a propus crearea unei usi suplimentare, pentru a avea acces direct catre zona de luat masa. Asadar, s-a spart o portiune din peretele comun cu diningul si s-a creat un spatiu aerisit, perfect functional. Usile glisante din sticla cu rama metalica au si rol estetic – ele contribuie la nota nordica a amenajarii si scot din monotonie geometria holului.

Mobilierul de bucatarie cu fronturi gri este adaptat spatiului dispus pe lungime. Corpurile sunt montate pe toata inaltimea peretelui, pentru a fructifica la maxim spatiul. Pentru placarea peretelui dintre corpurile de mobilier, s-a ales faianta tip Subway, alba, montata in stil Chevron. Ea reflecta placut lumina oferita de benzile led montate sub mobilier, incalzind vizual spatiul.

Si dormitorul matrimonial este amenajat in tonuri de gri, temperate de accentele de roz si lemn natur. Nevoia de depozitare este rezolvata printr-un dressing generos, dispus pe toata suprafata peretelui din fata patului. Fronturile in nuanta deschisa si manerele ascunse preiau din masivitatea corpului de mobilier.

Amenajarea intregului apartament este unitara, cromatica si stilul pastrandu-se in fiecare camera. Desi s-a optat pentru nuante neutre la nivel de finisaje si mobilier masiv (alburi si griuri), insertiile metalice aurii si cupru (corpuri de iluminat, decoratiuni si mic mobilier) reprezinta accente importante in amenajare. Micile insertii de pete de culoare se regasesc in pernutele de decor, plantele naturale si alte accesorii.


Alura retro a baii este data de gresia si faianta Antique si Park Acero de la Porcelanosa Grupo. Lavoarul minimalist de la Dalet completeaza inspirat decorul.