Articole

Casa din Targu Mures amenajata in culori vesele

Lipsa geamurilor se transforma in provocare creativa, in amenajarea unei case din Targu Mures, extinsa pe o suprafata de 180 mp. Amenajarea a fost realizata de arhitecta Simona Ungurean.


Amenajarea a fost preluata cand casa era la rosu, asadar designerul a putut stabili pozitionarea corpurilor sanitare, caloriferelor, prizelor si corpurilor de iluminat. Fiind ridicata pe locul unei case vechi, constructia a trebuit sa respecte spatiul existent si nu are o forma regulata, multi dintre pereti sunt oblici, ceea ce a constituit o provocare, mai ales in cazul executiei si montajului pieselor de mobilier.

In compartimentarea initiala, la mansarda existau doar doua dormitoare, deoarece ferestrele puteau fi dispuse pe o singura parte. Pe cealalta latura erau pozitionate baile si casa scarii. Designerul a propus despartirea in doua a dormitorului mai mare, iar lipsa unui geam a fost rezolvata printr-o fereastra de mansarda cu orientare vest-sud, ce ofera acum lumina din plin incaperii. Pentru a suplini lipsa unei ferestre obisnuite, s-a montat un fototapet ce imita o fereastra cu vedere catre mare si s-au placat dulapurile cu oglinda. Astfel, a rezultat o camera luminoasa, ce pare mult mai mare decat este de fapt.

Dormitorul matrimonial are o atmosfera linistitoare, obtinuta prin tonurile blande de gri si roz. Baia de la etaj este amenajata in finisaje neutre (alb si negru), cu o nota vesela de galben revigorant, ideal in diminetile somnoroase.

Galbenul se regaseste si pe scara care uneste cele doua niveluri – balustrada atipica, desenata dupa schitele designerului, este vopsita in galben si albastru.
Parterul cuprinde spatiile de depozitare, holul, livingul si bucataria, decorata pornind de la culorile pastelate ale prajiturelelor macarons. S-au ales scaune colorate diferit si o faianta bleu, tip subway, intre corpurile de mobilier.


Beneficiarii au locuit o vreme in Irlanda si au calatorit mult, prin urmare si-au dorit sa integreze in amenajare si o harta. Designerul le-a propus doua – fototapetul din living si o harta a lumii razuibila pe hol, unde pot marca locurile prin care au fost. Proprietarul este pescar, iar unditele vechi care compun lampadarele din zona de zi exprima aceasta pasiune.


Baile sunt primitoare si luminoase, dotate cu obiecte sanitare Ideal Standard si baterii Grohe.


In toata amenajarea, s-au ales usi de interior albe de la Porta Doors, care sa mentina nota aerisita si confortabila a amenajarii.

Inspiratie retro-vintage intr-o reamenajare de apartament

Stilul retro-vintage, extins pe o suprafata de 106.80 mp, inserat intr-o amenajare moderna, presarata cu elemente pretioase si o culoare-vedeta. Amenajarea a fost realizata de arhitectii Cristiana Zgripcea si Alexandru Morar.

Beneficiarul, un tanar domn, si-a dorit reamenajarea apartamentului intr-un stil cat mai modern si functional. Proiectul s-a derulat de la viziunea cromatica propusa de arhitect – tonuri de albastru-petrol si alb-negru, care sa devina fundal pentru accente metalice, glam.Partea centrala a casei, atat din punctul de vedere al compartimentarii cat si ca interactiune de elemente de design, este zona de living. Aici se remarca peretele vopsit in albastru petrol, pus in valoare prin profile decorative, insertii de piele si blana naturala, plus accente metalice. Efectul este extrem de bine coordonat – spatiul rezultat este unul spectaculos, dar totodata relaxant si primitor.

De altfel, livingul este si zona preferata a beneficiarului, care apreciaza felul in care peretele contrasteaza cu notele de argintiu.

Provocarea a fost sa se depaseasca ezitarea in fata culorilor intense si accentelor curajoase, imbinandu-le astfel incat sa creeze un spatiu iesit din comun, si nicidecum unul kitschos.

Forma ingusta a bucatariei a constituit una dintre provocarile acestui proiect. Mobilierul custom-made incorporeaza electrocasnice Franke si accesorii Blum.

Nuanta de albastru-petrol se regaseste si in bucatarie, spatiu marcat de fuziunea dintre modern si clasic. Textura fronturilor de mobiler este pusa in evidenta prin manerele negre si elementele vegetale. Placarea cu caramida aparenta alba este inca un omagiu adus stilului retro. Desi redus ca dimensiune, spatiul inglobeaza inclusiv un loc de luat micul dejun.

Dormitorul matrimonial este compus din diferite elemente pretioase: covorul din piele naturala, noptierele din alama, masuta din lemn de cocos. Alaturarea acestora creeaza un spatiu original, ce duce cu gandul la confortul dintr-o camera de hotel.

Dormitorul de oaspeti se remarca prin patul metalic cu baldachin. Alura bruta a acestuia este temperata prin texturi calde si primitoare.

Baile au fost finisate cu nuante naturale, neutre. In baia matrimoniala, placile in nuante deschise si calde contrasteaza cu placarile cu aspect de lemn.

Baia minimalista este dotata cu sanitare Ravak si Dalet, cu baterii Ideal Standard.