Tendinte Cromatice in Designul Interior pentru 2017

Cand vine vorba despre culorile folosite intr-o amenajare de interior, producatorii de vopsea sunt printre cei mai importanti trendsetteri. Specialistii in culoare traseaza anual tendintele de culoare in design interior si creeaza noi culori. Iata care sunt nuantele si paletele cromatice propuse de Dulux pentru anul 2017!

Culoarea Anului 2017

Denim Drift este alegerea specialistilor Dulux pentru culoarea anului 2017. Este extrem de adaptabila, potrivindu-se in diferite stiluri de amenajare de interior si simbolizand noile inceputuri.

Albastrul este culoarea fiecarei zile, fiind nuanta cerului pe care adoram sa il privim. Specialistii de la Dulux au dezvoltat patru tendinte cromatice si scenarii pentru folosirea acestei culori de vopsea.

Paleta de culori din acest an foloseste nuante si tonuri de albastru, ce emana echilibrul necesar vietilor noastre agitate. Pentru acest an, sunt in tendinte contrastele intre culori vibrante, curajoase, si game de nuante calme, mai deschise. Denim Drift este un albastru-gri versatil care poate exprima diferite stari, in functie de felul in care este folosit si de asocierile cromatice. Paleta de albastru poate fi utilizata in diferite propuneri de amenajari de interior, moderne sau de inspiratie clasica.

Noul Romantism

Culoarea Anului Denim Drift poate fi introdusa intr-o amenajare de interior pentru a conferi unitate elementelor si nuantelor din amenajare.

Nuantele de albastru sunt recomandate pentru a pune in valoare elemente din natura sau inspirate de natura.

Peretii vopsiti in albastru compun o atmosfera linistitoare, ce poate fi continuata prin nuante de lila. Exteriorul isi face loc in interior prin plante si elemente botanice.

Individualismul Partajat

Pe masura ce realitatea urbana se schimba, orasele se dezvolta si devin tot mai agitate, simtim tot mai mult nevoia de a petrece timp pretios alaturi de oameni dragi. Avem nevoie sa impartasim ideile, visele si spatiile, de aceea specialistii in culoare ne propun o paleta de culori care sa emane un spirit jucaus si proaspat, potrivit pentru zonele de socializare.

Culorile vii creeaza un decor jovial si ne incarca de energie pozitiva. Paleta cromatica propusa pentru acest an exploreaza nuante de galben neon, roz delicat si rosu-zmeura, ce pot fi temperate prin albastrul calmant al nuantei de vopsea Denim Drift.

Biroul de Acasa

Din ce in ce mai multe persoane isi amenajeaza un birou acasa – o astfel de amenajare trebuie sa reprezinte o sursa de inspiratie si buna dispozitie, iar culoarea peretilor este esentiala. Propunerea Dulux este crearea unor zone diferentiate prin vopsea de interior in culori diverse, care sa compuna un ansamblu unitar si sa genereze o stare de bine si confort.

Zonificarea este secretul unei amenajari de interior reusite. O pata de galben ocru poate pune in evidenta zona de birou, fara ca intreaga camera sa fie dedicata acestuia, iar cativa metri mai incolo un perete vopsit in gri neutru devine fundal pentru zona de odihna. Culorile de vopsea de interior contrastante sunt cea mai buna alegere pentru spatiile mici, unde diferitele functiuni coexista in aceeasi incapere si trebuie delimitate vizual. 

Luxul Rational

Aceasta tendinta in designul interior rezuma un nou stil de viata – un consumerism rational, in care valoarea este pusa pe experienta mai degraba decat pe obiectele in sine. Crearea de amintiri pretioase ar trebui sa fie o prioritate intr-o lume mereu schimbatoare. Intr-un spatiu echilibrat, in care fiecare obiect este la locul lui, simturile sunt stimulate de relatia dintre lucruri, forme, texturi, culori, sunete si arome. Aceasta tendinta evoca un lux temperat, subtil si modest, cu surprize de natura poetica mai degraba decat posesiuni inghesuite, care incarca inutil spatiul.

Intr-o lume ideala, amintirile sunt mult mai importante decat obiectele in sine. Aceasta idee valoroasa a fost translatata intr-o paleta cromatica extrem de rafinata.

Un perete vopsit in dungi va face camera sa para mai spatioasa. Atunci cand pictati un perete in dungi, folositi culoarea deschisa ca baza si lasati-i timp sa se usuce.

O amenajare de interior in culori neutre capteaza tot ce este mai frumos din tonurile blande si pune in valoare culorile mai intense. Pentru a completa decorul, pot fi adaugate materiale textile senzoriale: un pled de casmir sau lana moale, o masa din lemn masiv, decoratiuni simple dar de efect.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.