Tendinte in Amenajari Baie: Accente de Negru

Intr-o amenajare de baie, insertiile de negru pot deveni acele detalii care fac diferenta intre o amenajare reusita si o amenajare iesita din comun. Si asta deoarece, desi tendintele se schimba, negrul este elegant si ferit de capriciile modelor trecatoare. Exemplele de mai jos demonstreaza ca nu ai cum sa dai gres cu o schema cromatica ce include negrul. Pentru a nu supraincarca baia sau a o face sa para mai mica, negrul se foloseste in doze mici, ca element contrastant.

1. Gresie si faianta neagra

Aceasta idee de amenajare echilibreaza marmura alba cu marmura neagra, intr-o amenajare de baie eleganta, de inspiratie clasica. Placile de gresie hexagonala neagra folosite pentru pardoseala creeaza un fundal sobru si echilibrat.

2. Baterii de baie cu finisaj negru

O idee practica si extrem de eleganta de a folosi puterea negrului intr-o amenajare de baie este includerea unor baterii de baie sau dus negre. Colectia de baterii Synergy de la Fir Italia, realizata in colaborare cu Corian® Solid Surface, exploreaza forta negrului inchis, mai exact nuanta Deep Nocturne produsa cu DeepColour™ Technology. Create de designerul Francesco Lucchese, bateriile Synergy creeaza un contrast elegant intre partea cromata a bateriei si partea negru intens.

O baterie de lavoar neagra se potriveste perfect atat alaturi de obiecte sanitare in finisaj alb mat, cat si alaturi de negru sau gri industrial.

Pentru un concept complet, se recomanda folosirea de pare de dus in finisaj negru mat.

Forma organica a bateriilor Synergy si rafinamentul negrului intens le fac sa devina elemente de accent in amenajari de baie contemporane.

3. Obiecte sanitare negre

Pentru o doza si mai intensa de negru, o optiune rafinata este folosirea de obiecte sanitare negre. Acestea vor aduce o nota exclusivista amenajarii de baie. Forma minimalista a propunerilor de mai jos preia din intensitatea negrului.

Iata cum o cada freestanding neagra, moderna sau retro, devine elementul central al baii.

4. Mobilier de baie negru

Mobilierul negru poate fi extrem de stilat si elegant. Arata grozav atat in decoruri moderne, cat si clasice, deoarece este o alegere neutra, ce poate fi combinata cu orice culoare. Deoarece un mobilier de baie negru va capta intreaga atentie (si lumină), fiind o optiune intensa, este recomandat ca finisajele sa fie alese intr-o cromatica deschisa, preferabil alb.

Ideile de amenajare de mai sus arata cum negrul este o optiune extrem de eleganta intr-o baie moderna sau clasica. Folosit in doze mai mici sau mai mari, arata ideal alaturi de mult alb si lumina naturala!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.