Tendinte mobila bucatarie in 2016

Finalul de an este un bun prilej de a trece in revista tendintele care au predominat in amenajarile de bucatarii in 2015, remarcate de noi la targurile de mobilier la care am participat, pentru a vedea ce va rezista si in anul ce vine. Ca in fiecare an, si in mai 2016 vom fi prezenti la Salonul International de Mobila de la Milano, cel mai important eveniment din lumea mobilierului, pentru a fi la curent cu tendintele si a selectiona produse noi.

Iata care sunt tendintele in zona de mobila bucatarie cu care nu veti da gres in anul 2016:

1. Mobilier bucatarie personalizat

Desigur, nu este nici o noutate, dar in anul care se incheie tot mai multi clienti, sfatuiti sau nu de designeri si arhitecti de interior, au optat pentru mobilier custom made. Aceasta varianta le ofera controlul asupra produsului si posibilitatea de a-si pune amprenta creativa asupra produsului final, aspect tentant mai ales pentru consumatorii tineri. Preocuparea pentru un mobilier de bucatarie personalizat, creat dupa nevoile utilizatorilor si caracteristicile unice ale spatiului dat, alaturi de interesul clientilor pentru lumea designului, fapt ce le modeleaza alegerile, au creat o preferinta solida pentru mobilierul de bucatarie personalizat.

IMG_6407 (2)-cc-753x0

Bucataria e-Motion de la brandul 100% romanesc Formmat, lansata in septembrie 2015 la targul BIFE-SIM, a pornit chiar de la aceasta tendinta – necesitatea unui mobilier de bucatarie usor de personalizat, versatil, care sa tina pasul cu schimbarile, pastrand nealterate nevoile de baza: ergonomie, rezistenta in timp, usurinta in utilizare. Placile ceramice decorate de designerul Marie Nouvelle sunt dispuse pe suport magnetic, fiind usor de inlocuit in orice moment, si modificand aspectul mobilierului.

DeltaStudio_bifesim2015_MagMob_eXposed_006
2. Optiuni hi-tech incorporate

Inovatiile din lumea tehnologiei nu ocolesc lumea bucatariei, chiar dimpotriva – bucatariile de astazi sunt dotate cu functiuni de ultima generatie, care sa adauge o noua dimensiune gatitului si sa inlesneasca activitatile de zi cu zi. Una dintre inovatiile incorporate in bucatariile Formmat este cuptorul myMenu de la Franke, ce poate fi activat printr-o aplicatie de pe smartphone, oriunde v-ati afla. Bucatariile de astazi tin pasul cu nevoile utilizatorilor de astazi, mereu conectati.

IMG_5402
3. Insula ca element central

Insula de gatit, atunci cand spatiul o permite, ramane o tendinta populara. Inspirata de show-urile si demonstratiile de gatit de la TV, insula este un element adauga o nota aparte spatiului, mai ales atunci cand are un stil industrial, ca bucataria Factory de la Aster Cucine, o fuziune surprinzatoare intre stilul industrial si influentele rustice.

Bucatarii-Aster-Colectie.Factory14
4. Linii curate si design subtil

Pentru a oferi versatilitate pe termen lung,  fronturile mobilierului de bucatarie s-au simplificat, favorizand liniile curate in defavoarea ornamentatiei.  Aceasta tendinta se potriveste de minune cu bucatariile in alb si negru, cum este Phoenix de la Varenna, unde toate modulele mobilierului sunt inspirate de linia pura, curata, chintesenta a modernismului.

Poliform-Varenna-Colectie.Phoenix1
5. Nuante neutre

Pe langa simplitatea liniei, mobilierul de bucatarie preferat de designeri in 2016 va fi predominant finisat in nuante neutre – tonurile de alb, gri si nuante naturale creeaza o atmosfera primitoare, calda, si un fundal confortabil pentru elemente decorative in accente indraznete, usor de schimbat de-a lungul timpului. Bucataria Baron de la Formmat, disponibila in 12 nuante, este cel mai des aleasa in versiunea din lemn masiv de tei, alb Panna.

baron-cc-753x0

Mobila de bucatarie este o investitie semnificativa, de aceea, daca planuiti sa reamenajati in anul care vine, este util sa aveti in vedere tendinte in mobila de bucatarie care vor ramane valabile mai multa vreme.

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.