Texturi rafinate pentru interioare elegante – noi modele de tapet Kerama Marazzi în portofoliul nostru

Principalul nostru furnizor de plăci ceramice, Kerama Marazzi, a intrat din anul 2020 și pe piața decorațiunilor, cu o producție nouă: tapetul vinilic. Prin intermediul acestuia, brandul lărgește oportunitățile clienților în ceea ce privește soluțiile de finisare a interioarelor.

Colecțiile de tapet sunt produse în fabrica din Rusia a renumitului furnizor italian de tapet Zambaiti, a cărui experiență de peste 50 de ani în fabricarea tapetului își spune cuvântul. Acesta este renumit pentru colaborările sale cu branduri cunoscute cum sunt Trussardi, Murella, Elie Saab și multe altele.

Design exclusivist, interioare rafinate

Fiecare serie de tapet are două-trei tipuri de texturi: una sau două de fundal și una cu motive. Vizual, toate acestea sunt diferite, dar au trăsături comune de design.

Tapetul cu motive este folosit pentru a accentua o zonă anume, pentru a oferi ambientului o notă distinctivă. La polul opus, tapetul de fundal este mai degrabă neutru, însă nu monoton. El este folosit pentru a acoperi suprafețe mari și a aduce o unitate cromatică și texturală la nivelul ambientului.

Oferta noastră include toate colecțiile Kerama Marazzi – o parte dintre modele le poți achiziționa direct din stocul nostru, iar celelalte se vor aduce pe bază de comandă specială.

Colecția Palazzo

Colecția de tapet Palazzo este inspirată din designul impunător al camerelor de palat.  Tapetul cu motiv folosește un celebru model cu damasc și flori mari.

Tapetul de fundal este disponibil în două opțiuni. Prima reproduce tapițeria matlasată, model care se pretează atât în designul clasic, cât și în cel modern. A doua opțiune de fundal este reprezentată de tapetul cu textură fină de tweed nobil, în mai multe nuanțe.

Colecția Bamboo

Seria de plăci ceramice Bamboo a reprezentat o încercare de a imprima, la nivelul pereților, senzația de textile cu amprente florale.  Același lucru îl face acum și colecția de tapet cu același nume.

Este o reală încântare vizuală și o senzație magică să atingi tapetul Bamboo. Designul acestei serii a fost inspirat din una dintre colecțiile de înaltă clasă ale faimosului Giorgio Armani.

Ceea ce face ca ambele tipuri de tapet, atât cel pentru fundal, cât și cel cu motive, să arată atât de frumos este textura lor, asemănătoare țesăturii reale.

Colecția Eden

Colecția de tapet Eden propune două motive florale. Prima este reprezentată de florile Wisteria, a căror frumusețe este amplificată prin structuri embosate și discret lucioase, realizate printr-o tehnologie de print specială.

Cea de-a doua temă prezintă flori pictate în culori de apă, pe fundal deschis.

Ambele teme se declină în cinci opțiuni de tapet cu motiv și alte 5 pentru tapetul de fundal.

Colecția Marmaros

Marmura este un laitmotiv întâlnit foarte des în designul de interior și nu doar în cel de inspirație clasică. Estetica acestei pietre naturale nobile se potrivește perfect în multe stiluri de amenajare, iar acum aceasta este disponibilă și sub formă de tapet, nu doar de plăci ceramice.

De altfel, plăcile ceramice care imită marmura sunt în continuare cele mai apreciate în rândul clienților noștri.

Textura de marmură oferită de colecția de tapet Marmaros se remarcă prin motive interesante și diverse. Nuanțele naturale derivate din bej sunt completate de mai multe variante artistice, inclusiv albastru închis și grej-uri discrete.

Colecția Arabesque

După ce colecția de mozaic Arabesque a făcut furori în categoria plăcilor ceramice, Kerama Marazzi a făcut-o disponibilă și sub formă de tapet.

Această caracteristică, care de altfel amintește de tencuiala venețiană, este utilizată și pentru acoperirea de câmp. Strălucirea delicată și perlată a suprafeței aduce și mai mult farmec încăperilor.

Detaliile modelelor sunt remarcabile – efectele ce imită crăpăturile provocate la nivelul plăcilor ceramice antice de trecerea timpului sunt foarte realiste.

Colecția Geometry

Modelele geometrice reprezintă un trend favorit în sfera designului de interior și cu siguranță își vor păstra acest statut și în următorii ani.

Structura robustă a acestor tapițerii asigură modelul lor tactil, iar efectul irizat permite suprafeței să strălucească cuceritor în lumină. Astfel, în diferite momente ale zilei, la suprafața tapetului se vor crea jocuri fascinante de lumini.

Colecția Haute Couture

Această colecție amintește de cea mai artistică și complexă formă a modei, cu podiumuri luminate și imprimeuri sofisticate.

Modelul tapetului pentru fundal reprezintă un mozaic fantezist de scântei individuale, ce sclipesc nobil în lumină. Nuanțele acestor mini-mozaicuri sunt variate, astfel încât să se potrivească în diferite tipuri de amenajări.

Sistem și tehnologii de producție de ultimă generație

Tapetul Kerama Marazzi este tapet din vinil pe suport nețesut. Este foarte popular și apreciat pentru avantajele sale tehnice, dar și pentru modul în care poate imita diverse texturi.

Este compus dintr-o bază din fibre textile cu densitate crescută (cunoscut drept non-woven sau vlies) și un strat exterior din PVC embosat.

Tapetul vinilic este mai gros decât cel din hârtie, motiv pentru care prin folosirea acestuia se pot neutraliza vizibil eventualele deformări ale pereților. Totodată, această textură groasă îi transferă tapetului importante proprietăți de izolare fonică.

Finisajul vinilic embosat este superlavabil, foarte ușor de curățat, are o rezistență foarte mare la uzură, la acțiunea directă a luminii, poate fi utilizat în toate spațiile fără umiditate crescută și este nedeformabil. Din acest ultim motiv și din cele enumerate mai jos, aplicarea acestuia se realizează foarte ușor:

  • adezivul se aplică direct pe perete;
  • nu se formează bule de aer și poate fi întins cu ușurință;
  • rămâne dimensional stabil (nu se strânge și nu se întinde);
  • se îndepărtează și poate fi înlocuit foarte ușor (nu este nevoie să fie umezit si nu lasă reziduuri pe perete).

Acoperirea pereților cu tapetul Kerama Marazzi este deci o soluție de finisare cu un puternic impact estetic și cu termen de exploatare îndelungat.

Toate aceste lucruri sunt posibile datorită tehnologiile de fabricație europene de ultimă generație.

Avantajele tapetului Kerama Marazzi

  • Este durabil și are un termen de exploatare îndelungat;
  • Este rezistent în mediile cu un grad moderat de umiditate;
  • Are rezistență la acțiunea directă a luminii naturale: nu se decolorează și nu devine inestetic;
  • Se aplică ușor, grație suportului nețesut. Adezivul de aplică doar pe perete, nu și pe baza tapetului;
  • Este disponibil în variante remarcabile de design;
  • Este disponibil în dimensiuni convenabile (aproximativ 1.06x10m), motiv pentru care montajul se realizează cu un număr redus de îmbinări vizibile;
  • Este rezistent la uzură, putând fi astfel folosit în spații din industria HoReCa sau cu trafic intens.

Descoperă toate colecțiile de tapet Kerama Marazzi de pe site și alege-ți produsul dorit. Modelele care nu se regăsesc pe site vor fi aduse pe comandă.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.