The Loft – un spațiu neconvențional realizat de Beelive

The Loft ne-a fermecat încă de la bun datorită ingeniozității cu care a fost transformat un spațiu de dimensiuni reduse într-unul neconvențional și în același timp primitor.

Anca Fetcu Lupu, designer si Ioana Daniel architect sunt duo-ul creativ perfect, iar de peste un an colaborează în formula Beelive. Background-ul asemănător, însă totodată diferit, le ajută să se completeze perfect și să realizeze proiecte “out of the box.”

Fiecare amenajare pornește de la descoperirea clientului și a nevoilor lui. Nu le place să calce pe cărări bătătorite, ci încearcă cu fiecare proiect să vină cu abordări care sunt cu adevărat custom, realizate cu drag pentru fiecare client în parte. Acest lucru se observă și în etapa de mobilare a unei amenajări, unde îmbină elemente unicat, proiectate de Beelive cu piese noi din comerț.

Munca unui designer interior nu se rezumă doar la proiectare, randare si urmărirea șantierului. Un aspect care râmâne de multe ori necunoscut este partea de consiliere, care uneori se aseamănă izbitor de mult cu o ședință la psiholog. Astfel că atunci când clientul nu știe să definescă el însuși cum i-ar plăcea să arate spațiul său, din descrierea stilului de viață și din brief-ul realizat, reușesc să își dea seama cum ar trebui să răspundă nevoilor specifice. Împreună descoperă ce își dorește și ce i se potrivește.

The Loft

The Loft este un spațiu care face parte din proiectul Weiss. Proiectul de pe Str. Michael Weiss a inclus patru studiouri aflate în același imobil din centrul Brașovului. Clientul și-a dorit să amenajeze spațiile în vederea închirierii în sistem booking/airbnb, poziționat pe segmentul high-end/premium. Acesta a fost target-ul, adresat în mod deosebit expaților.

Clădirea se află în centrul istoric, este foarte veche, iar spațiile în general în aceste clădiri sunt mici și înalte, grupate în jurul unei curți interioare. Arhitecta, respectiv designer-ul au profitat de înălțime, de grinzile vechi, de istoria casei. Acest lucru le-a restricționat pe alocuri (nu le-a permis recompartimentarea spațiilor), însă le-a lăsat să se joace pe înălțime.

Spațiul are o abordare industrială inspirată din celebrele lofturi londoneze.  Înălțimea generoasă a spațiului (aprox 4 metri) a fost valorificată pentru a eficientiza spațiul și a realiza o zonă de dormit suprapusă băii. Schema cromatică, destul de desaturată, este compusă din tonuri de gri și bej cu accente negre. Au folosit lemn, metal și textile cu o textură cât mai naturală. Canapeaua modulară, piesa centrală a spațiului poate fi transformată într-un pat dublu.

Abordarea noncomformistă a duo-ului Beelive este confirmată prin amenajarea băii într-un mod îndrăzneț. Un perete de sticlă transparent desparte living-ul de baie, facilitând intrarea directă în duș.

Este o baie menită să inspire cuplurile, unde s-a folosit gresie Star Wood Porcelanosa și sanitare și baterii din gama Noken.

Corpurile de iluminat suspendate, arhitecturale si geometrice întăresc conceptul industrial. Patul este amplasat deasupra băii, la un nivel intermediar la care se ajunge urcând pe o scară cu grilaj din lemn masiv. Același grilaj din lemn masiv, realizat custom de către atelierul Meissel&Holz inconjoară și patul.

Spațiul larg al studio-ului le-a permis să integreze o bucătărie de dimensiuni mici și un loc de luat masa.

Au fost păstrate grinzile originale ale planșeului, pe care le-au recondiționat și accentuat prin vopsirea în alb a zonelor rămase libere între ele. Au ales să nu acopere cărămida în totalitate cu tencuială și au subliniat  verticalitatea spațiului prin luminile care accentuează zonele dintre ferestre și prin draperiile “grele” care cad de foarte aproape de tavan. Astfel duo-ul creativ a obținut senzația ‘rough’, specifică spațiului de loft londonez.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *