The Loft – un spațiu neconvențional realizat de Beelive

The Loft ne-a fermecat încă de la bun început datorită ingeniozității cu care a fost transformat un spațiu de dimensiuni reduse într-unul neconvențional și în același timp primitor.

Anca Fetcu Lupu, designer și Ioana Daniel, arhitect sunt duo-ul creativ perfect, iar de peste un an colaborează în formula Beelive. Background-ul asemănător, însă totodată diferit, le ajută să se completeze perfect și să realizeze proiecte “out of the box.”

Fiecare amenajare pornește de la descoperirea clientului și a nevoilor lui. Nu le place să calce pe cărări bătătorite, ci încearcă cu fiecare proiect să vină cu abordări care sunt cu adevărat custom, realizate cu drag pentru fiecare client în parte. Acest lucru se observă și în etapa de mobilare a unei amenajări, unde îmbină elemente unicat, proiectate de Beelive cu piese noi din comerț.

Munca unui designer interior nu se rezumă doar la proiectare, randare și urmărirea șantierului. Un aspect care rămâne de multe ori necunoscut se raportează la partea de consiliere, care uneori se aseamănă izbitor de mult cu o ședință la psiholog. Astfel, în cazul în care clientul nu este hotărât de modul în care i-ar plăcea să arate spațiul său, un adevărat designer se poate raporta la o descrierea a stilului de viață sau poate la un brief realizat. Prin urmare, împreună vor descoperi ce își dorește clientul și ce i se potrivește, ajungând la un comun consens.

The Loft

The Loft este un spațiu care face parte din proiectul Weiss. Proiectul, desfășurat pe Str. Michael Weiss a inclus patru studiouri aflate în același imobil din centrul Brașovului. Clientul și-a dorit să amenajeze spațiile în vederea închirierii în sistem booking/airbnb, poziționat pe segmentul high-end/premium. Acesta a fost target-ul, adresat în mod deosebit expaților.

Clădirea este poziționată în centrul istoric, fiind foarte veche, spațiile, în general. în astfel de clădiri sunt mici și înalte, grupate în jurul unei curți interioare. Arhitecta, respectiv designer-ul au profitat de înălțime, de grinzile vechi, dar și de istoria casei. Acest lucru le-a restricționat pe alocuri (nu le-a permis recompartimentarea spațiilor), însă le-a permis să se joace pe înălțime.

Spațiul prezintă o abordare industrială inspirată din celebrele lofturi londoneze.  Înălțimea generoasă a spațiului (aprox 4 metri) a fost valorificată pentru a eficientiza spațiul și a realiza o zonă de dormit suprapusă băii. Schema cromatică, deși desaturată, este compusă din tonuri de gri și bej cu accente negre. A fost necesară utilizarea lemnului, metalului și anumitor textile cu scopul de a conferi o atmosferă cât mai naturală. Mai mult decât atât, canapeaua modulară, piesa centrală a spațiului poate fi transformată într-un pat dublu.

Abordarea noncomformistă a duo-ului Beelive este confirmată prin amenajarea băii într-un mod îndrăzneț. Un perete de sticlă transparent desparte living-ul de baie, facilitând intrarea directă în duș.

Această baie este menită să inspire cuplurile. Pentru realizarea acestui spațiu s-a optat spre utilizarea gresiei Star Wood Porcelanosa, iar sanitarele și bateriile fac parte din gama Noken.

Corpurile de iluminat suspendate, arhitecturale și geometrice întăresc conceptul industrial prezent. Patul este amplasat deasupra băii, la un nivel intermediar la care se poate ajunge urcând pe o scară cu grilaj din lemn masiv. Același grilaj din lemn masiv, realizat custom de către atelierul Meissel&Holz, înconjoară și spațiul unde este amplasat patul.

Spațiul larg al studio-ului a permis integrarea unei bucătării de dimensiuni mici și totodată amplasarea unui loc de servit masa.

Au fost păstrate grinzile originale ale planșeului, pe care creatoarele ambientului le-au recondiționat și accentuat prin vopsirea în alb a zonelor integrate în spațiile libere. Totuși, acestea au ales să nu acopere cărămida în totalitate cu tencuială și au subliniat verticalitatea spațiului prin luminile care accentuează zonele dintre ferestre și draperiile “grele” care cad din apropierea de tavan. Astfel duo-ul creativ a obținut senzația ‘rough’, specifică spațiului de loft londonez.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *