Un invitat surpriza in bucatarie: IPhone!

Suntem in perioada Craciunului si mi se pare ca acum mesele au momentul lor de glorie. Poate ca niciodata in cursul anului, felurile de mancare nu sunt mai numeroase. Este adevarat ca si frigul indeamna la prelungirea meselor, insa vacanta de iarna este prin excelenta un moment al bucuriei de a sta cat mai mult impreuna, la masa, si de degusta din feluritele mancaruri.

Franke a lansat o aplicatie prin care telefonul de la Apple este invitat oficial in bucatarie. De ce? Pentru ca printr-o aplicatie, acesta devenine o interfata intre oameni si instrumentul de gatit, numit cuptor. Aici este insa si dilema: intr-o perioada incarcata cu traditii, in care rotocoalele de sarmale si mirosul de cozonaci se propaga din vechi stramosi, ce rol poate avea o inovatie tecnologica? Are sens sa introducem supernoutatea intr-o lume plina de poveste, precum cea a Craciunului? Mai mult, intr-o perioada in care toti oamenii se aseaza la caldura sau in jurul bradului, langa cei dragi, si comunica direct, fara telefon, ce cauta chiar gadgetul IPhone intre ei?

Ei bine, raspunsul este DA! IPhone-ul nu este doar un telefon la moda, o emblema pe care trebuie sa o porti pentru a fi catalogat. Franke a lansat o aplicatie pentru IPhone care permite cuptorului sa comunice permanent cu telefonul spre binele sarbatorii. O inovatie tehnologica care pune impreuna maiestria unui brand de electrocasnice cu inteligenta neegalata Apple.

Dar ce face MyMenu? In primul rand, prin aceasta aplicatie instalata gratuit, pot fi selectate meniurile dorite dintr-o lista numeroasa de retete, detaliate dupa cantitati si calori pentru o persoana sau pentru zece. Odata ingredientele preparate si mancarea introdusa la cuptor, aceasta din urma trimite un un mesaj pe telefon pentru a anunta cand felul de mancare poate fi scos din cuptor. Pentru cei mai pretentiosi, se poate indica cuptorului si ora aproximativa la care se doreste a fi gata preparatul.

Si nu este tot! Cuptoarele Crystal, dotate cu aceasta aplicatie pentru telefon sau tableta, sunt dotate cu 4 programe inovative si prietenoase: Complete Menu, Wellness,  Menu Pizza Plus, Vegetarian. Remarcabil este faptul ca se pot gati in acelasi timp 4 preparate, la temperaturi variate, fara sa-si trasmita mirosul unul de la altul!

Convingerea mea este ca tehnologia, inteligenta, poate avea loc in traditionala masa de Craciun. MyMenu de la Franke ajuta la realizarea unei mese rapide, usoare si distractive. In fond, prin IPhone reusim sa avem preparate delicioase si nu in ultimul rand, timp de a sta langa cei dragi.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.