VIDEO – Acasă la Ana Barbu

Lumina naturală învăluie apartamentul Anei Barbu într-o atmosferă sublimă și strălucitoare. De îndată ce intri în casă, sclipirea albului predominant îți atrage privirea și înțelegi că s-a pus accent pe luminozitate, un atuu subliniat de geamurile de mari dimensiuni. După cum declară și Ana, parcă simți că ai ajuns în Rai.

Te invităm să vizionezi videoclipul și să citești articolul despre această locuință amenajată de arhitecta Laura Boghiu, care a reușit să construiască un cămin idilic pentru Ana Barbu și soțul ei.

Apartamentul are o suprafață utilă de 100 mp și este localizat în complexul rezidențial Gloire din București.

Prima încăpere pe care o vizităm în hometour-ul nostru este baia SPA, un adevărat sanctuar al relaxării. Texturile lemnoase se îmbină armonios cu albul predominant și cu verdele plantei decorative pentru a crea atmosfera dorită de wellness. Detaliile precum lumânările, coșul de ratan sau covorul desăvârșesc acest colț de vis al apartamentului.

Cada Rondo freestanding de la Dalet este alegerea perfectă pentru această baie, fiind esențială pentru un ambient SPA. Peretele din spatele căzii, placat cu ceramică ce imită lemnul din colecția Tanzania Wine de la Porcelanosa, este elementul ce conferă căldură și intimitate spațiului.

Pentru a crea iluzia de spațiu, s-a optat pentru un perete placat în întregime cu oglindă, un truc ce a avut rezultatul scontat. Lavoarul de la Dalet are o formă eliptică și este așezat pe un blat cu aspect lemnos, completat de mobilierul de culoare albă.

Bucătăria este open space și comunică firesc cu livingul, care are aceleași nuanțe predominant deschise. Inițial s-a mers pe ideea de insulă, însă ulterior s-a ales o masă clasică de dining.

Mobilierul alb de bucătărie aparține brandului românesc Formmat și a fost creat pe comandă, iar blatul este negru, din cuarț. Electrocasnicele sunt de la Franke, iar ca element „fun” și inedit s-a folosit un backsplash din tablă, pentru scris mesaje, liste sau citate motivaționale.

Liniile curate și simple continuă și în living, unde regăsim tot un mobilier alb, completat de un șemineu negru cu bioetanol. Elementul forte al zonei de living este, fără îndoială, peretele placat cu parchet model Herringbone. Canapeaua cu șezlong este din material textil de culoare gri și te duce cu gândul la o duminică relaxantă în compania celor dragi și a unui film bun.

Ajungem în dormitorul matrimonial unde, spune Ana, mocheta pufoasă de culoare gri deschis, este preferata ei. Așa cum se întâmplă în întreaga casă, lumina naturală inundă și această încăpere, iar albul accentuează seninătatea ambientului. Elementele de impact ale dormitorului sunt patul cu tăblie supradimensionată în nuanță muștar și tapetul cu imagine tropicală de la Wall&Deco.

Baia matrimonială este una neobișnuită, cu o amplasare pe colț. Această dispunere favorizează pătrunderea luminii naturale, care se reflectă în albul de pe pereți și creează un efect spectaculos. Mobilierul de baie galben pal și inserțiile subtile negre reprezintă pata de culoare în acest colț de Rai.

Recomandarea arhitectei Laura Boghiu este ca, atunci când cineva dorește să își amenajeze sau renoveze casa, să apeleze la un specialist în domeniu. În caz contrar, riscul ca rezultatul final să nu fie cel dorit este mare.

Întrebată la ce anume să fie atenți cei care nu își permit să angajeze un designer de interior, Laura Boghiu spune că este bine să se meargă pe același stil de design, chiar dacă sursa de inspirație este Pinterest, și să mizeze pe simplitate, fără artificii inutile.

Sperăm că ți-a plăcut apartamentul Anei Barbu și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.