VIDEO – Amenajare Apartament 3 Camere Bucuresti – Miso Architects

Am vizitat o amenajare de interior recent finalizata de arhitectele de la Miso Architects intr-un ansamblu rezidential din zona Piata Victoriei, in Bucuresti. Apartamentul de trei camere ne-a cucerit prin detaliile rafinate, custom-made, ce pun in valoare spatiul generos.  

Oras: Bucuresti
Suprafata utila: 106 mp + terasa 94 mp
Foto: Alexandru Dragoi
Proiect: Miso Architects

Arh. Sorana Leru ne-a povestit ca, la inceputul proiectului, apartamentul era in stadiu finisat, cu peretii albi si parchetul deja pus. Existau cateva corpuri de iluminat (de exemplu spoturile), insa s-au realizat modificari electrice, corpurile de iluminat avand un rol cheie in designul de interior.

Beneficiarii si-au dorit o amenajare de interior in stil modern, cu tematica marina. Aceasta este redata ingenios in diferite zone ale amenajarii: faianta vopsita din baie, sticla printata din bucatarie, tablourile, decoratiunile si diversele accesorii.

In living s-a dorit crearea unor zone functionale: zona de luat masa, care se afla in imediata apropiere a bucatariei, si zona de relaxare, cu o canapea confortabila, televizor si semineu cu bioetanol.

Zona de accent din living este peretele cu aspect de onix (cea mai mare provocare a acestei amenajari), creat cu sticla printata si sistem de iluminare led in spate, incadrat de doua placi care imita lemnul.

In zona de bucatarie, s-a urmarit functionalitatea, de aceea s-a propus un mobilier in forma de U, care sa optimizeze suprafata de 8 mp.

Mobilierul de bucatarie este inspirat de noile colectii lansate la Salone del Mobile Milano 2018: usi cu cadru metalic si sticla fumurie. Electrocasnicele au un impact esential asupra designului si sunt achizitionate de la Delta Studio. De asemenea, chiuveta si bateria sunt elemente foarte importante in amenajare: bateria este extractibila si ajustabila pe inaltime. Piesa centrala a bucatariei este hota decorativa, foarte ampla si cu iluminare puternica.

Baterie Active Window Doccia, Franke, 1786 lei/ buc. si Chiuveta Aton Sottotop, Franke, 625 lei/ buc.

Arh. Mihaela Lozovanu ne-a prezentat zona de noapte a acestui apartament de 3 camere. Cele doua bai erau finisate de dezvoltator si reprezentau spatii neutre. Arhitectele au intervenit cu obiecte sanitare Grohe, Ideal Standard si Dalet, plus un mobilier custom-made, pentru a oferi spatiului personalitate. In prima baie, tematica marina a amenajarii se resimte din plin. Pe faianta existenta s-a aplicat o vopsea decorativa realizata din oxizi de cupru, peste care s-a aplicat un sigilant din rasina epoxidica.

Lavoar bowl Art 3 de la Dalet, 324 lei/ buc.

Spatiul ingust si foarte lung se „dubleaza” datorita oglinzilor folosite, iluminate ingenios cu led.

Efectul cel mai spectaculos realizat in aceasta amenajare de baie este dat corpurile de iluminat suspendate wire-frame care, privite dinspre cada, sunt dedublate si par a fi opt in loc de doua.

Cea de-a doua baie era amenajata cu un travertin foarte cald si placut ca nuanta, insa cu un efect destul de neutru. Pentru a veni cu un element cheie, care sa schimbe intregul concept al acestei bai, s-a realizat o constructie suspendata, cu blat de piatra. S-a folosit stejarul pentru a crea un accent in zona de chiuveta, dotata cu produse Grohe si Ideal Standard. Pentru a nu fi afectata de umiditate, in partea inferioara a structurii s-a realizat o talpa metalica.

Lavoar Strada, Ideal Standard, 494 lei/ buc.

Intre aceasta baie si dormitor s-a creat un dressing elegant, placat cu oglinzi.

Dormitorul era un spatiu foarte ingust si foarte lung, ce a fost delimitat in mai multe zone, pentru a crea o senzatie primitoare si confortabila. La intrare, s-a creat o depozitare, care se continua cu dressingul si nu da impresia de spatiu separat. In zona de pat, s-au creat doua registre: placarile de oglinzi in stanga-dreapta patului si peretele de accent deasupra tabliei de pat. Efectul este unul elegant, de boutique-hotel, sporit de draperiile somptuoase.

Biroul reprezinta o suprafata foarte restransa, de doar 12 mp, in care s-a urmarit imbinarea utilului cu placutul. Spatiul de depozitare este comprimat pe un singur perete si se prelungeste in partea superioara – in acest fel, spatiul nu este supra-incarcat de mobilier. Zona de lucru a fost proiectata intr-o nisa existenta, pentru a optimiza spatiul.

Terasa apartamentului are o suprafata de aproximativ 100 mp, accesul facandu-se din fiecare camera in parte. Este pavata cu un deck de lemn si inconjurata de plante.

Speram ca v-a placut aceasta amenajare cel putin la fel de mult cum ne-a placut noua. Va invitam sa va abonati la canalul nostru de Youtube, pentru a fi la curent cu cele mai noi amenajari de interior realizate de arhitecti si designeri romani!

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.