VIDEO – Amenajare Apartament 50 mp – Acasa la arh. Alina Catrina – Cum locuiesc arhitectii ep. #3

Seria de episoade „Cum locuiesc arhitectii” continua cu un apartament de 2 camere din zona Obor – acasa la arhitecta Alina Catrina de la Zada Architecture. Alina locuieste aici de un an si jumatate, impreuna cu prietenul ei, si el arhitect. Echipa de amenajare a fost formata asadar din arhitectii- beneficiari si arh. de int. Marilena Popa, colega Alinei, care a jucat rolul de „mediator” intre cei doi.

Cuplul a achizitionat apartamentul deoarece le-a placut foarte mult zona, din care ajung usor la Universitate, unde au biroul. De asemenea, compartimentarea de apartament circular li s-a parut ingenioasa si cu multe posibilitati.

Echipa de amenajare

In ceea ce priveste modificarile, initial, la intrare era o depozitare inchisa, pe care au eliminat-o si au inlocuit-o cu o depozitare mai generoasa. Holul de acces rezolva astfel nevoia de depozitare printr-un corp de mobilier ce inglobeaza un dulap de pantofi, un dressing de haine, spatiu pentru masina de spalat si uscator, un dulap tip camara si rafturi de depozitare pentru chei, telefoane, portofel si alte obiecte.

Holul – inainte si dupa amenajare

Balconul din living era inchis si a fost transformat intr-o extindere a livingului, care gazduieste zona de birou.

In aceasta amenajare de apartament, s-a dorit ca fiecare zona sa aiba o poveste comuna, care sa unifice intreg spatiul. S-a pornit de la doua elemente: apa si copacul, simboluri ale vietii si naturii, care sa invite naturalul in cadrul artificial. In decorul propus de arhitecti, copacul a fost preluat in moduri inedite: sistemul de iluminat din living recreeaza un copac stilizat, care se intinde si unifica spatiile locuintei, mobilierul integreaza un copac real, iar in dormitor, deasupra patului, cablul electric deseneaza un arbore.

Zona de living are o inchidere glisanta, insa usile sunt insesizabile, fiind parte din mobilier. Astfel, livingul se poate inchide complet pentru a se trece doar prin bucatarie.

Zona de living – inainte si dupa amenajare

In bucatarie, s-a optat pentru mobilier suspendat alb, pentru a largi vizual spatiul. Si aici sunt folosite nuante naturale, cu accente de verde crud date de baterie si decoratiuni. Corpurile suspendate sunt albe, pentru a crea iluzia de spatiu liber, iar corpurile din partea inferioara au fronturi din placaj de mesteacan. Zona dintre blat si corpurile suspendate este placata cu sticla securizata termorezistenta intr-o nuanta diafana de bleu, aluzie spre cerul senin.

Bucataria – inainte si dupa amenajare

In dormitor, s-a proiectat un pat cu podium, ce permite o depozitare ampla, dar si flexibilitate in privinta dimensiunii saltelei, acesta putand fi extins cu spatiu suplimentar. Obisnuita tablie de pat a fost inlocuita de un placaj pe care s-a conturat un corp de iluminat original, cu forma de copac stilizat. Accesul in dormitor este incadrat de un dressing alb (finisaj care ii estompeaza prezenta) si un corp tip biblioteca.

Baia nu este foarte mare, dar s-a largit vizual spatiul folosindu-se mult alb. Insertiile naturale sunt accentele de lemn natur si pardoseala din gresie cu aspect de piatra naturala. Si aici sunt integrate plantele naturale.

Baia – inainte si dupa amenajare

Amenajarea este prezentata si in albumul „Lifestyle Design Interior 2018”. Daca v-a placut amenajarea, va invitam sa va abonati la canalul nostru de Youtube, pentru ca vom continua sa exploram si alte case de arhitecti.

Autor fotografii: Vlad Georgescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *