VIDEO – Amenajare Vila Pipera – arh. Irina Radu

Deoarece ne-ati spus ca doriti sa vedeti mai multe amenajari de case, am vizitat o vila moderna din cartierul Pipera, recent amenajata de arhitecta Irina Radu de la iDecorate.

Suprafata utila: 250 mp
Buget aproximativ amenajare: 60.000 EUR
Amenajare de interior: arh. Irina Radu, iDecorate

Casa are o suprafata de 250 mp, impartiti aproape egal intre parter si etaj. La parter se regasesc zona de living (open space cu bucataria) si un grup sanitar, iar la etaj sunt dispuse cele patru dormitoare si trei bai.

Beneficiarii si-au dorit o amenajare de interior moderna dar calda, in care sa se regaseasca si sa se simta ca acasa. Pentru amenajarea de living s-au creat doua zone: zona de pian si zona de TV, unde s-a propus un mobilier modern, scandinav, in linii simple, plus o canapea generoasa, gri. Pentru a avea un accent de culoare, s-a adaugat un fotoliu mustar.

Pianul exista din vechea locuinta, iar amenajarea de living s-a derulat de la acest element clasic, excelent integrat in decorul modern

Tinand cont ca este un open space, s-a propus o bucatarie moderna, cu mobilier de bucatarie din MDF lucios, gri, fara manere vizibile.Intre zona de bucatarie si cea de living s-a creat zona de luat masa. Fiind o zona de trecere intre cele doua spatii, avea nevoie de un element mai deosebit. Arhitecta a propus un candelabru supradimensionat, care sa evidentieze aceasta zona si sa constituie un capat de perspectiva interesant.

Grupul sanitar de la parter, fiind cel mai mic din casa, a fost tratat usor diferit fata de baile de la etaj. Aici s-au ales culori foarte deschise, nuante de alb si un gri foarte deschis pentru a evidentia spatiul si pentru a-l mari vizual.

Faianta Pearls White, Venis (Porcelanosa Grupo), 33,3X100 cm – 294 lei/mp

La etaj, pentru a folosi spatiul de trecere dintre camere, in hol s-a amenajat o zona de birou, decorata in acelasi stil scandinav si beneficiind de lumina naturala.

In zona de noapte, ne-au atras atentia mai ales dormitoarele fetelor, decorate in functie de varsta si personalitatea fiecareia. La inceputul proiectului de design interior, fiecare membru al  familiei a avut o lista de lucruri pe care si le doreste. Cele doua fete si-au dorit in primul rand crearea unui spatiu de citit. In camera mezinei, acesta este reprezentat de un fotoliu foarte confortabil, intr-o nuanta de gri deschis.

Decorul de „camera de printesa” este creat prin accesorii soft precum lampa cu pene, ghirlanda de beculete, tabloul si vopseaua roz stucco.

In camera surorii sale, s-a optat pentru acelasi stil de vopsea, dar intr-o nuanta usor mai deschisa. Paleta de culori este mai matura, cu griuri in combinatie cu alb si cu lemn.

S-au integrat aceleasi elemente de mobilier in stil nordic pe care le regasim in restul camerelor – noptierele, biroul cu picioare din lemn natur, nelipsita biblioteca si fotoliul pentru spatiul de citit. Pentru a sparge din monotonie si a accentua culorile folosite ca fundal, s-au propus un fotoliu fucsia si decoratiuni cu finisaj cupru.

Baia fetelor este generoasa ca dimensiuni si scaldata in lumina naturala, asadar s-au ales culori deschise, care sa evidentieze acest spatiu. Pentru a crea o amenajare de baie moderna, s-au folosit o faianta rectificata bej si un mobilier minimalist cu doua lavoare.

Dormitorul matrimonial continua nota scandinava a amenajarii din restul casei. Elementele de mobilier nordic: patul, noptierele si masuta de machiaj, sunt completate de elemente de inspiratie clasica, inclusiv vopseaua stucco, ce aduce eleganta incaperii.

Din dormitor se face accesul spre dressing, un spatiu lung si ingust, insa excelent compartimentat.

Si in baia matrimoniala s-a ales aceeasi paleta cromatica neutra ca in restul camerelor. Placarile simple creeaza o baie extrem de eleganta, datorita insertiei de mozaic auriu. Nu lipsesc cada de baie freestanding si dusul walk-in, care a devenit in ultima perioada starul tuturor amenajarilor interioare.

Faianta Nara Beige, Venis (Porcelanosa Grupo), 33,3X100 cm – 230 lei/ mp

Speram ca v-a placut aceasta vila amenajata modern si va invitam sa va abonati la canalul nostru de Youtube, pentru a fi la curent cu noile proiecte de design interior ale arhitectilor romani!

Foto: Vlad Creteanu

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.