VIDEO – Apartament showroom cu trei camere, amenajat în stil industrial cu 14.000 euro

La finalul anului 2020, am terminat de amenajat un apartament showroom de trei camere în ansamblul Aviației Park din nordul Bucureștiului. Apartamentul are o suprafață utilă de 70 de metri pătrați și include două dormitoare, un living cu bucătărie open space și două băi.

Designul interior semnat de arhitecta noastră de interior Ioana Birtea este unul minimalist, modern, cu accente industriale. Bugetul de amenajare a fost de 14.000 de euro și a inclus mobilierul pe comandă, mobilierul standard, accesoriile și decorațiunile (corpuri de iluminat, perdele și draperii, vopsea decorativă).

Open space-ul bucătărie-living folosește piese de mobilier minimaliste și cărămidă, nuanțe de gri, metal negru și texturi lemnoase. Mobilierul de bucătărie este fabricat în România de brandul Formmat, din MDF vopsit mat și carcase din PAL și a costat 2.185 euro+tva. Electrocasnicele încastrate sunt de la Franke.

Blatul de bucătărie este din pal melaminat termorezistent, cu textură de lemn, iar faianța cu textură de ciment de la Kerama Marazzi.

Lămpile suspendate Rita de la Flexmat mențin nota industrială a interiorului și punctează diferitele zone: canapeaua și masa.

Canapeaua și pouful custom made sunt de la Formmat și au costat 1.814 euro+tva.

„Îmi place să cred că acest stil este destinat oamenilor spontani și dinamici”, explică arhitecta alegerea făcută. Mobilierul de bucătărie, dressingurile, patul, noptierele și mobilierul din hol sunt realizate pe comandă, la fabrica noastră Formmat din Piatra Neamț.

Dormitorul este amenajat cu piese de mobilier din colecția Maris, din pal melaminat texturat cu inserții de MDF vopsit mat gri.

Peretele decorativ cu textură de ciment aduce o notă industrială și în dormitor.

Dormitorul mic include un birou, necesar în această perioadă pentru lucrul de acasă, și o zonă de relaxare.

Și aici, corpul de iluminat Rita menține stilul industrial, iar finisajele lemnoase creează un ambient primitor.

Sperăm că ți-a plăcut proiectul și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.