VIDEO – Bucatarie deschisa sau separata? – O întrebare, 7 ARHITECȚI –

Continuam seria noastra de videoclipuri cu o intrebare de la care se deruleaza orice amenajare de bucatarie: „Bucatarie deschisa (open space) sau bucatarie separata?” Iata preferintele a sapte arhitecti din Romania. 

Arh. Sergiu Califar, Pure-Mess Design

„Conteaza nevoia clientului si forma apartamentului este foarte importanta. Daca ne dorim un spatiu mai aerisit si nu avem timp sa gatim, daca nu petrecem foarte mult timp in bucatarie, as recomanda o bucatarie de tip open space, o bucatarie deschisa.”

Bucatariile separate se recomanda persoanelor care gatesc des. Foto: Andrei Tudoran

Arh. Alexandru Bucur, Interiology

„Chiar daca in prezent dezvoltatorii propun bucatarii deschise, experienta din Romania ne spune ca este de preferat o bucatarie separata (cel putin olfactiv) de restul spatiului.”

In aceasta amenajare de interior realizata de arh. Alexandru Bucur de la Interiology, bucataria este separata prin pereti de sticla de zona de living. In acest fel, spatiul este unul aerisit si fluid, ramanand deschis din punct de vedere optic insa delimitat fizic.

In aceasta amenajare de interior realizata de arh. Alexandru Bucur de la Interiology, bucataria este separata prin pereti de sticla de zona de living. In acest fel, spatiul total este unul aerisit si fluid, ramanand deschis din punct de vedere optic insa delimitat fizic.

Arh. Mihaela Tampiza, Miso Architects

„Bucatarie deschisa, pentru a crea impresia unui spatiu mult mai generos, iar in cazul in care se gateste in mod intensiv, bucatarie inchisa.”

Arh. Cristiana Zgripcea

„Mizez pe bucataria deschisa pentru ca largeste spatiul unei incaperi. Atunci cand este deschisa catre living, deja avem un spatiu mult mai larg pentru noi, pentru familie, pentru cei care il utilizeaza.”

Iata o amenajare realizata de arh. Cristiana Zgripcea in care bucataria open-space arata extrem de reusit.

Arh. Cristina Ionescu, Studio 2.1

„Daca ma intrebi din punctul de vedere al aspectului, cred ca cea mai potrivita ar fi o bucatarie deschisa, de tip open space, insa, din ratiuni functionale, ar fi mai potrivita o bucatarie intr-o camera separata.”

Arh. Irina Radu, iDecorate

„Intre bucatarie deschisa sau separata, intotdeauna as alege o bucatarie deschisa, pentru ca ne permite sa fluidizam spatiul si sa tratam toate zonele in mod unitar.”

Iata o amenajare iDecorate cu bucatarie deschisa spre dining si zona de living.

Arh. Sorana Leru, Miso Architects

„Deschisa, pentru ca gatitul este o activitate care ideal se face impreuna cu prietenii si familia.”

Speram ca raspunsurile v-au fost de folos si va invitam sa va abonati la canalul nostru de Youtube – uploadam in fiecare saptamana un video cu amenajari de interior, tendinte in design interior sau sfaturi de la specialisti!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *