VIDEO – Bucătărie deschisă sau separată? – O întrebare, 7 ARHITECȚI –

Continuăm seria noastră de videoclipuri cu o întrebare de la care se derulează orice amenajare de bucătărie: „Bucătărie deschisă (open space) sau bucătărie separată?” Iată preferințele a șapte arhitecți din România. 

Arh. Sergiu Califar, Pure-Mess Design

„Nevoia clientului și forma apartamentului este foarte importantă. Dacă ne dorim un spațiu mai aerisit și nu avem timp să gătim, dacă nu petrecem foarte mult timp în bucătărie, aș recomanda o bucătărie de tip open space, o bucătărie deschisă.”

Bucătăriile separate se recomandă persoanelor care gătesc des. Foto: Andrei Tudoran

Arh. Alexandru Bucur, Interiology

„Chiar dacă în prezent dezvoltatorii propun bucătării deschise, experiența din Romania ne spune că este de preferat o bucătărie separata (cel putin olfactiv) de restul spațiului.”

In aceasta amenajare de interior realizata de arh. Alexandru Bucur de la Interiology, bucataria este separata prin pereti de sticla de zona de living. In acest fel, spatiul este unul aerisit si fluid, ramanand deschis din punct de vedere optic insa delimitat fizic.

În această amenajare de interior realizată de arh. Alexandru Bucur de la Interiology, bucătăria este separată prin pereți de sticlă de zona de living. În acest fel, spațiul total este unul aerisit și fluid, rămânând deschis din punct de vedere optic însă delimitat fizic.

Arh. Mihaela Tampiza, Miso Architects

„Bucătărie deschisă, pentru a crea impresia unui spațiu mult mai generos, iar în cazul în care se gătește în mod intensiv, bucătărie închisă.”

Arh. Cristiana Zgripcea

„Mizez pe bucătăria deschisă pentru că lărgește spațiul unei încăperi. Atunci când este deschisă către living, deja avem un spațiu mult mai larg pentru noi, pentru familie, pentru cei care îl utilizează.”

Iată o amenajare realizată de arh. Cristiana Zgripcea în care bucătăria open-space arată extrem de reușit.

Arh. Cristina Ionescu, Studio 2.1

„Dacă mă întrebi din punctul de vedere al aspectului, cred că cea mai potrivită ar fi o bucătărie deschisă, de tip open space, însă, din rațiuni functțonale, ar fi mai potrivită o bucătărie într-o cameră separată.”

Arh. Irina Radu, iDecorate

„Între bucătărie deschisă sau separată, întotdeauna aș alege o bucătărie deschisă, pentru că ne permite să fluidizam spațiul și să tratăm toate zonele în mod unitar.”

Iată o amenajare iDecorate cu bucătărie deschisă spre dining și zona de living.

Arh. Sorana Leru, Miso Architects

„Deschisă, pentru că gătitul este o activitate care ideal se face împreună cu prietenii și familia.”

Sperăm că răspunsurile v-au fost de folos și vă invităm să vă abonați la canalul nostru de Youtube – uploadam în fiecare săptămână un video cu amenajări de interior, tendințe în design interior sau sfaturi de la specialiști!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.