VIDEO – Cea mai frecventă greșeală în amenajarea băii? – O întrebare, 7 ARHITECȚI –

Înainte de o amenajare de baie, este bine să știm ce să nu facem. Iată care este cea mai frecventă greșeală în amenajarea băii, în opinia a șapte arhitecți din România.

Arh. Alexandru Bucur, Interiology

„Dușul direct pe pardoseală, fără o rigolă capabilă și fără o pantă corespunzătoare.”

Dușurile cu scurgere în pardoseala trebuie să beneficieze de o pantă de scurgere corespunzătoare

Arh. Sorana Leru, Miso Architects

„Toaleta amplasată pe axul ușii, astfel încât atunci când deschidem ușa vedem direct toaleta în fața noastră.”

Într-o amenajare de baie, se recomandă ca toaleta să nu fie poziționată vizavi de ușa de intrare.

Arh. Cristiana Zgripcea

„Cea mai întâlnită greșeală este aceea de a nu gândi inteligent spațiile de stocare.”

Oricât de mică, o baie are nevoie de depozitare, pentru a evita expunerea la vedere a lucrurilor și încărcarea spațiului. Această baie amenajată de arh. Cristiana Zgripcea este placată cu gresie Star Blue, model ce completează inspirat mobilierul de baie.

Arh. Mihaela Tampiza, Miso Architects

„Cu siguranță dușurile de tip walk-in care nu sunt prevăzute cu o pantă corectă pentru scurgerea apei.”

Iată câteva sfaturi pentru a monta un duș cu rigola, într-un articol de blog extrem de popular.

Arh. Cristina Ionescu, Studio 2.1

„Utilizarea a mai mult de trei finisaje în acelasi spațiu este o greșeală, deoarece de multe ori avem de-a face cu băi de foarte mici dimensiuni.”

O formă sau nuanță de placă ceramică în plus ar fi încărcat această amenajare de baie. Limitată la alb, negru și esențe lemnoase, în formate hexagonale și rectangulare, ea se menține confortabilă și lejeră.

Arh. Irina Radu, iDecorate

„Cea mai întâlnită greșeală atunci când oamenii își amenajează singuri o reprezintă amplasarea necorespunzătoare a instalațiilor sanitare.”

Poziționarea instalațiilor sanitare trebuie realizată împreună cu un arhitect, în faza incipientă a proiectului.

Arh. Sergiu Califar, Pure-Mess Design

„Neadaptarea formatelor plăcilor de ceramică, respectiv gresia și faianța, în funcție de forma băii, lipsa contrastelor și agresivitatea folosirii unei culori sau a unui ton de culoare. Putem să avem formate diferite, putem să avem un format de accent în care să mergem pe o lastră sau pe niște plăci de decor, urmând ca restul zonelor să fie cât mai neutre și ambientale astfel încât impactul și capătul de perspectivă când intrăm în acel spațiu să fie unul impozant.”

Culorile și finisajele trebuie alese cu atenție într-o amenajare de baie, pentru a nu încărca excesiv spațiul. În această amenajare Pure-Mess Design, tonurile și imprimeurile diferite nu îngreunează spațiul, deoarece sunt folosite în doze mici. Foto: Andrei Tudoran

Sperăm că v-a fost de folos materialul nostru și veți apela la specialiști înainte de a vă amenaja baia! Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de Youtube – uploadam în fiecare săptămână un video cu amenajări de interior, tendințe în design interior sau sfaturi de la specialiști!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.