VIDEO – Noi Colectii de Gresie si Faianta Porcelanosa Grupo la Targul Cersaie 2018

In fiecare toamna,  aflam care sunt tendintele in design interior de la Cersaie, cel mai important targ international dedicat gresiei, faiantei, mozaicului si obiectelor sanitare. Am inceput cu standul Porcelanosa Grupo, extrem de aglomerat, ca in fiecare an.

Anul acesta, Porcelanosa a lansat o noua colectie de faianta alba, mata, in format de 45×120 cm, cu o gresie portelanata asortata, disponibila in format de 100×100 si 60×60 cm.

Ne-au placut simplitatea si eleganta celor patru noi decoruri rectificate: DECO MATT, LINE MATT, STRIPE MATT – rosturile sunt aproape insesizabile – si  MOSAICO MATT.

Asadar, pentru cei care adora interioarele in stil scandinav, cu mult alb, aceasta este o colectie extrem de reusita si deloc plictisitoare.

O alta noua colectie in format de 45×120 cm este PRADA, ce vine cu trei decoruri. Decorul MOMBASA ni s-a parut absolut fantastic. Iata ce interesante sunt detaliile de la suprafata modelului.

Prin folosirea luminii intr-un mod scenografic, se obtin efecte cu totul diferite. Lumina schimba enorm un interior – in ambientul PRADA se regasea exact aceeasi placa pe doi pereti diferiti, insa unul primea o cantitate dubla de lumina, si parea astfel mai viu. Pe pardoseala este montat noul parchet ceramic NOBU – gresie portelanata rectificata, cu efect de lemn, ideala pentru a oferi caldura spatiilor.

Venis a lansat un nou finisaj alb pentru OLD, una dintre cele mai indragite colectii. Iata pe acest panou toate celelalte decoruri din alte serii care se potrivesc acestei noi colectii. Din nou, pasionatii de interioare in finisaje deschise vor fi incantati – arata extrem de reusit!

Venis au creat si un finisaj mat pentru seria METROPOLITAN, deoarece multe persoane isi doresc o faianta lucioasa si o gresie mata. Noutatile sunt METROPOLITAN NATURE – trei nuante inspirate de ciment – si decorul DUBAI, care arata extrem de placut, ca un mozaic rafinat.

In zona Urbatek, am intalnit placile ceramice supradimensionate XLIGHT, in format de 100×300 cm, cu 3,5 mm grosime. Producatorii ne propun si XLIGHT PREMIUM, de 120×250 cm, cu 6 mm grosime, iar acum dezvolta o noua serie, in format de 150×300 cm si 150×150 cm, toate in finisaj mat sau lucios, de 6 sau 9 mm grosime. Placile ceramice supradimensionate sunt una dintre tendintele majore pe care le-am sesizat la Cersaie 2018, iar diversitatea lor este incredibila.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.