VIDEO – Sfaturi pentru un iluminat corect? – O întrebare, 7 ARHITECȚI –

Seria noastra de videoclipuri se apropie de final. Iar intrebarea de astazi este despre iluminat – cum obtinem un iluminat corect intr-o amenajare de interior? Iata sfaturile a sapte arhitecti din Romania. 

Arh. Sorana Leru, Miso Architects

„Cat mai multe surse de lumina directa si indirecta, echilibrate cu elemente de accent pentru punctele de interes din casa.”

Arh. Cristina Ionescu, Studio 2.1

„Cred ca un prim pas ar fi sa gandim iluminatul din doua puncte de vedere, tehnic si ambiental, astfel incat luminile sa poata fi folosite in moduri diferite in functie de cum utilizam acest spatiu si putem crea ambiante diferite.”

Arh. Alexandru Bucur, Interiology

„O iluminare corecta a casei se face cu lumina calda. Lumina calda inseamna 2700 de grade Kelvin, iar iluminarea corecta se face in functie de spatiu. Daca este vorba de living, trebuie sa avem o lumina generala destul de puternica si accente pe anumite zone: un tablou, un tapet. Daca este vorba de baie, avem nevoie de lumina la oglinda si nu deasupra oglinzii cum cred majoritatea, ci se pun doua lumini laterale oglinzii.”

Arh. Mihaela Tampiza, Miso Architects

„Ideal ar fi sa se foloseasca mai multe scenarii de lumina, sa avem in primul rand un iluminat general, dupa care alte tipuri, cum ar fi iluminatul de accent, iluminatul de ambianta.”

Arh. Irina Radu, iDecorate

„Pentru un iluminat corect al casei in primul rand consider ca trebuie foarte bine stabilite zonele. Odata ce am stabilit zonele si functiunile acestora, atunci putem sa ne gandim la partea de iluminat.”

Arh. Cristiana Zgripcea

„Pentru iluminarea corecta a casei trebuie sa tinem cont de faptul ca avem nevoie de 3 tipuri de iluminat: iluminatul difuz, iluminatul ambiental si iluminatul punctual. Eu toate planurile de instalatii, atat cele de electricitate cat si cele de instalatii sanitare, le realizez inca dinainte de a intra echipa de mesteri intr-o locuinta.”

Arh. Sergiu Califar, Pure-Mess Design

„Ca trucuri, conteaza foarte mult sa adoptam iluminarea in functie de fiecare spatiu in parte, respectiv: bucataria si baile au nevoie de o lumina ambientala generoasa si mult mai puternica, pentru ca sunt spatii functionale. In spatiile dedicate zonei de zi, precum livingul, putem sa ne jucam diferit cu lumina – atat lumina ambientala cat si lumina generala, dar si insertii de lumina. In spatiile dedicate zonei de noapte, as recomanda o lumina mult mai calma, pentru ca acolo vrem sa ne regasim la finalul zilei si sa ne relaxam cand intram in astfel de spatii.”

Speram ca v-a fost de folos acest video si va invitam sa va abonati la canalul nostru de Youtube pentru ca urmeaza inca o intrebare pentru cei sapte arhitecti: „Gresie sau parchet?”

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *