Zona de zi a unei case amenajata in tonuri calde

Proiectul de fata prezinta interiorul parterului casei T, extins pe o suprafata de 250 mp, care cuprinde spatiile de zi, zona de etaj fiind amenajata in 2014. Amenajarea a fost realizata de arhitectele Eliza Yokina si Andrada Tarau.

Amenajat in perioada 2015-2016, parterul se desfasoara pe o suprafata de 250 mp si contine spatiile de zi – livingul cu zona de dining, bucataria si grupul sanitar.

Deoarece aceste zone sunt folosite de beneficiari mai degraba seara, cand toata familia se aduna impreuna, s-a optat pentru o paleta cromatica de griuri, care sa creeze acea ambianta de seara. Etajul, unde sunt pozitionate dormitoarele, este decorat in schimb in nuante deschise, luminoase, dormitoarele fiind folosite de membrii familiei mai mult in timpul zilei.

In zona de living, mobilierul cu picioare metalice este un detaliu ce contribuie la impresia de spatialitate. Se distinge semineul masiv, imbracat in metal negru antracit, element existent in amenajarea initiala.

Pardoseala din lemn stratificat imprumuta livingului caldura necesara unui spatiu destinat relaxarii. De asemenea, textilele moi si insertiile decorative sunt cele care aduc un confort vizual.

Zona de dining are acces direct din bucatarie si este pozitionata catre fereastra generoasa, pe un podest, fiind astfel delimitata de zona destinata relaxarii.

Corpurile de iluminat alese in intreaga amenajare au forme si materiale simple – metal, ceramica, lemn, prezente discrete ce pun in valoare scenografia creata.

Tonurile de gri si alb se regasesc si in bucataria amenajata minimalist, insa cu multiple spatii de depozitare, atat de necesare unei familii numeroase. Este dotata cu electrocasnice Franke si hota Siemens.

Pentru baie, s-au ales finisaje pretioase, puse in valoare prin accesorii si decoratiuni cu finisaje metalice cupru. Bateria incastrata si lavoarul pe blat contribuie la decorul modern.