Zona de zi a unei case amenajată în tonuri calde

Proiectul de față prezintă interiorul parterului casei T, extins pe o suprafață de 250 mp, care cuprinde spațiile de zi, zona de etaj fiind amenajată în 2014. Amenajarea a fost realizată de arhitectele Eliza Yokina și Andrada Tarau.

Amenajat în perioada 2015-2016, parterul se desfășoară pe o suprafață de 250 mp și conține spațiile de zi – livingul cu zona de dining, bucătăria și grupul sanitar.

Deoarece aceste zone sunt folosite de beneficiari mai degrabă seara, când toată familia se adună împreună, s-a optat pentru o paletă cromatică de griuri, care să creeze acea ambiațăa de seară. Etajul, unde sunt poziționate dormitoarele, este decorat în schimb în nuanțe deschise, luminoase, dormitoarele fiind folosite de membrii familiei mai mult în timpul zilei.

În zona de living, mobilierul cu picioare metalice este un detaliu ce contribuie la impresia de spațialitate. Se distinge șemineul masiv, îmbăacat în metal negru antracit, element existent în amenajarea inițială.

Pardoseala din lemn stratificat împrumută livingului căldura necesară unui spațiu destinat relaxării. De asemenea, textilele moi și inserțiile decorative sunt cele care aduc un confort vizual.

Zona de dining are acces direct din bucătărie și este pozitionată către fereastra generoasă, pe un podest, fiind astfel delimitată de zona destinată relaxării.

Corpurile de iluminat alese în întreaga amenajare au forme și materiale simple – metal, ceramică, lemn, prezențe discrete ce pun în valoare scenografia creată.

Tonurile de gri și alb se regăsesc și în bucătăria amenajată minimalist, însă cu multiple spații de depozitare, atât de necesare unei familii numeroase. Este dotată cu electrocasnice Franke și hotă Siemens.

Pentru baie, s-au ales finisaje prețioase, puse în valoare prin accesorii și decoratiuni cu finisaje metalice cupru. Bateria incastrată și lavoarul pe blat contribuie la decorul modern.