()
()
Intrebari frecvente
info Gresie in bucatarie?

Dintre toate incaperile unei case, bucataria este incaperea care este expusa la nivelul cel mai inalt de agresiune, in special din cauza faptului ca aici se pregateste mancare. Mancarea poate contine numeroase substante agresive, acizi precum laptele, otetul si sucul de lamaie. Mancarea (care poate fi foarte fierbinte) poate ajunge in contact cu suprafata de gresie. In bucatarie normele de igiena sunt mult mai importante decat in alte incaperi si este necesara folosirea unor detergenti si sisteme de curatare foarte agresive de cele mai multe ori (ceea ce inseamna stres chimic si mecanic). In bucataria normala a unei familii, traficul intre aragaz, frigider si chiuveta poate insuma zeci de kilometri in fiecare an, ceea ce inseamna un alt factor de stres pentru podele. Si acesta este doar unul dintre numeroasele exemple. Pe scurt, gresia pe care o folosim in bucatarie trebuie sa fie aleasa cu mare grija, sa acordam o mare atentie caracteristicilor chimice si mecanice ale suprafetei (precum rezistenta la patare, rezistenta chimica la acizi si rezistenta la abraziune).