()
()

A fost înființată la finalul anilor 1990, coincizând cu revoluția tehnologică spaniolă și cu producția plăcilor ceramice presate la foc rapid. În momentul fondării sale, această tehnologie a fost contestată, fiind pusă la îndoială capacitatea sa de înlocui procedeul de ardere de 24 de ore, folosit în acea perioadă. Nu a fost ușor pentru Natucer, neînregistrându-se un precedent în Spania, dar grație ITC ( Institutul Tehnologiei Ceramicii ) am atins pragul de producție de 1400 metrii pătrați de produse neglazurate.

 

 

Următorul pas a constat în a investi în cercetare și dezvoltare, creând în interiorul companiei propriul laborator de dezvoltare în anul 1992. Datorită laboratorului mai sus menționat, au luat naștere noi formule de lut care au permis scăderea procesului de ardere, conducând la creșterea producției la 3000 de metrii pătrați. În 1996 ne-am extins echipa și capacitatea de producție și am creat primele plăci ceramice glazurate, de exterior.

 

În 1997 am început producția plăcilor ceramice extrudate de perete și în același timp, ca un rezultat al dedicării pentru cercetare și dezvoltare, am lansat primele plăci ceramice extrudate, lucioase de pe piață.

 

Câțiva ani mai târziu Natucer a introdus manufacturarea sistemului care permite ca părțile extrudate să fie decorate prin serigrafie. Acest lucru ne-a permis să ne poziționăm în segmentul avant-gardist al pieței de ceramică.Produsele au fost prezentate pentru prima dată în cadrul CEVISAMA 2000. Pe parcursul anului 2000, continuând cu noutățile tehnologice, am dezvoltat un tip nou de plăci ceramice, numite FilterFloor, care previne problemele cauzate de blocarea apei, facilitând scurgerea naturală a acesteia.

 

Atât plăcile ceramice extrudate de interior, cât și cele de exterior, au fost dezvoltate în anul 2007. În anii 2010 și 2011, provocarea pentru Natucer a constat în introducerea ceramicii printate digital în sistemul său de producție. Anul 2015 a adus pentru Natucer premiul Alfa de Oro, în cadrul CEVISAMA, pentru dezvoltarea a numeroase piese ceramice integrate în arii urbane și proiecte customizate.