Accente clasice în spațiul unei case de 290 mp

O amenajare care a durat un an, extinsă pe o suprafață de 290 mp, ce a pornit de la personalitatea beneficiarilor, reflectată în accentele decorative din fiecare spațiu. La finalul proiectului, spațiile preferate ale beneficiarilor au devenit bucătăria și baia matrimonială. Amenajarea a fost realizată de către arhitecții Georgiana Olaru, Antonia Flueraș și Andreea Popa-Cozma.

Locuința D+P+E este situaăa într-un cartier de case și are următoarele funcțiuni: la demisol se află crama, cu spații de depozitare, la parter s-a creat o zona de zi de tip open space, iar la etaj s-au poziționat dormitoarele și dressing-ul.

Mobilierul din lemn masiv este realizat de brandul românesc Formmat, la fabrica din Piatra-Neamț, cu accesorii Hafele, fiind proiectat special pentru acest spațiu. S-au ales nuanțe deschise, un alb opac ce pune în valoarea frumusețea elementelor clasice de mobilier – cornise, lezene, mânere în stil retro.

Accesul în locuință se face printr-un hol generos ce conține scara ăatre etaj și demisol, pe unul dintre pereți remarcându-se acvariul placat cu faianță Liston Oxford de la Porcelanosa și muschi natural.

Balustrada scării principale este realizată în primul  registru cu sticlă transparentă, pentru a lăsa lumina să treacă și a uni vizual spațiile, iar la etaj este pictată cu păsări și colivii, idee subordonată tematicii naturale.

Livingul generos de tip open space comunică vizual cu zona de bucătărie prin uși cu geamuri de sticlă cu motive dantelate. Livingul este situat cu două trepte sub nivelul general al parterului, plafonul acestuia fiind accentuat printr-o scafa finisată cu vopsea decorativă, în culori cameleonice, cu o bandă led poziționată perimetral. Plafonul decorativ evidențiază zona de relaxare, separată de dining printr-un șemineu.

Livingul generos de tip open space comunică vizual cu zona de bucătărie prin uși cu geamuri de sticlă cu motive dantelate. Livingul este situat cu două trepte sub nivelul general al parterului, plafonul acestuia fiind accentuat printr-o scafă finisată cu vopsea decorativă, în culori cameleonice, cu o bandă led pozitionată perimetral. Plafonul decorativ evidențiază zona de relaxare, separată de dining printr-un șemineu.

Baia de la parter are un aer elegant, conferit de peretele placat cu mozaic de sticlă perlat. Oglinda supradimensionată, lavoarul ce reproduce forma perfect rotundă a oglinzii, bateria înaltă de lavoar în stil retro, mobilierul de baie suspendat, toate acestea contribuie la aerul de boudoir rafinat al spațiului și sunt furnizate de Delta Studio. S-au folosit corpuri de iluminat transparente, care să mențină linia delicată a amenajării. Pentru ceilalți pereți s-a folosit o vopsea decorativă cu particule Swarovski.

Cele două băi de la etaj emană o atmosferă rafinată. Baia matrimonială continuă tema delicată a celei de la parter, printr-o inserție de tapet cu flori de cireș. Cada freestanding de la Dalet, cu liniile sale rotunjite, este zona de răsfăț a spațiului.

Stilul clasic, preferat de beneficiari, se regăsește și în cealaltă baie, dotată cu un mobilier Format din lemn masiv vopsit alb, cu lavoar pe blat și baterii în stil vintage. Plăcile ceramice decorative cu motive florale aduc o notă romantică spațiului.