Amenajare cu aer de vacanță în 53 mp

Culoare, vară, Mediterană – în urma renovării, apartamentul de față a devenit un spațiu în care vacanța nu se sfârșește niciodată. Amenajarea, extinsă pe o suprafață de 53 mp, a fost realizată de arhitecții Cristina Ionescu, Radu Caradim și Emanuel Budaes de la biroul Studio 2.1.


Amenajarea a pornit de la plăcuțele terazzo din ciment colorat, folosite în baie și în bucătărie. Ca paletă cromatică generală, s-a optat pentru un melanj de alb, gri și lemn natur, atât la nivelul finisajelor, cât și al mobilierului.

Beneficiarul și-a dorit un spațiu cu aer de vacanță mediteraneană, prin urmare accentele de culoare propuse au fost galbenul și albastrul. Elementele care oferă personalitate decorului sunt plăcile de ciment colorat, de inspirație orientală, menționate mai sus. În completarea acestora, s-a folosit o pardoseală de parchet din lemn de stejar, care conferă căldură și eleganță spațiului.

Zona de living integrează o canapea confortabilă, o zonă de TV și, deși spațiul este redus, un dining. Pentru a economisi din spațiu, s-a proiectat un corp de mobilier care funcționează atât ca suport pentru TV, cât și ca banchetă pentru zona de servit masa. La nivelul ferestrelor din living și dormitor au fost create colțuri de citit și relaxare, idee condiționată de amplasarea glafurilor de dimensiuni extinse.

La rândul ei, și bucătăria beneficiază de un spațiu restrâns, prin urmare masa a fost înlocuită de un blat de bar cu două locuri, ideal pentru mic dejunuri. Mobilierul alb este dispus pe o singură latură, permițând un contrast plăcut cu plăcile colorate.

Cu scopul realizării unui spațiu personalizat, în dormitor s-a propus un fototapet cu harta lumii. Nuanțele închise de albastru ultramarin conferă ambientului profunzime. Intrarea în cameră prezenta un spațiu destul de limitat, ce condiționa dressing-ul la un joc de volume – unele corpuri fiind mai înguste iar altele mai adânci, în felul acesta holul de acces nu este sufocat de mobilier.

Baia matrimonială face parte din dormitor, fapt ce creează o senzație de cameră de hotel. Oglinda este montată asimetric față de corpul de mobilier, ceea ce oferă o notă jucăușă spațiului.

Rafinamentul băii principale este dat de amplasarea elementelor componente ale căzii freestanding, mobilierului Otono de la Formmat, cu alura sa retro, dotat cu lavoar tip bowl Dalet, dar și bateriei Kludi Balance.


Arhitecții au amplasat în fiecare încăpere, diferite accente la nivelul pereților: fototapetul din dormitor, peretele vopsit din living, colțul finisat cu tablă de scris neagră din bucătărie. Provocarea cea mai mare a proiectului a constat într-o amenajare primitoare și funcțională a unui spațiu redus ca dimensiuni, fără a-l încărca vizual.

În amenajare s-au folosit uși interioare Viena de la Porta Doors, un model cu tentă clasică, în care suprafața mare a geamului permite pătrunderea luminii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *