Amenajare cu aer de vacanta in 53 mp

Culoare, vara, Mediterana – in urma renovarii, apartamentul de fata a devenit un spatiu in care vacanta nu se sfarseste niciodata. Amenajarea, extinsa pe o suprafata de 53 mp, a fost realizata de arhitectii Cristina Ionescu, Radu Caradim si Emanuel Budaes.


Amenajarea a pornit de la placutele terazzo din ciment colorat, folosite in baie si in bucatarie. Ca paleta cromatica generala, s-a folosit un melanj de alb, gri si lemn natur, atat la nivelul finisajelor, cat si al mobilierului.

Beneficiarul si-a dorit un spatiu cu aer de vacanta mediteraneana, de aceea accentele de culoare propuse au fost galbenul si albastrul. Elementele care ofera personalitate decorului sunt placile de ciment colorat, de inspiratie orientala, mentionate mai sus. In completarea acestora, s-a folosit o pardoseala de parchet din lemn de stejar, care aduce caldura si eleganta spatiului.

Zona de living integreaza o canapea confortabila, o zona de TV si, desi spatiul este redus, un dining. Pentru a economisi spatiul, s-a proiectat un corp de mobilier care functioneaza atat ca suport pentru TV, cat si ca bancheta pentru zona de luat masa. La nivelul ferestrelor din living si dormitor, deoarece glafurile erau foarte late, s-au creat colturi de citit si relaxare.


Si bucataria beneficiaza de un spatiu restrans, prin urmare masa a fost inlocuita cu un blat de bar cu doua locuri, ideal pentru mic dejunuri. Mobilierul alb este dispus pe o singura latura si contrasteaza placut cu placile colorate.

Pentru a personaliza spatiul, in dormitor s-a propus un fototapet cu harta lumii. Nuantele inchise de albastru ultramarin confera spatiului profunzime. Deoarece la intrarea in camera spatiul era destul de ingust, dressing-ul a fost creat folosind un joc de volume – unele corpuri sunt mai inguste iar altele mai adanci, iar in felul acesta holul de acces nu este sufocat de mobilier.

Baia matrimoniala face parte din dormitor, fapt ce creeaza senzatia de camera de hotel. Oglinda este montata asimetric fata de corpul de mobilier, ceea ce ofera o nota jucausa spatiului.

Nota rafinata a baii principale este data de cada freestanding, mobilierul Otono de la Formmat, cu alura sa retro, dotat cu lavoar tip bowl Dalet si baterie Kludi Balance.


Arhitectii au plasat in fiecare incapere diferite accente la nivelul peretilor: fototapetul din dormitor, peretele vopsit din living, coltul finisat cu tabla de scris neagra din bucatarie. Provocarea cea mai mare a proiectului a fost amenajarea primitoare si functionala a spatiului redus ca dimensiuni, fara a-l incarca vizual.

In amenajare s-au folosit usi interioare Viena de la Porta Doors, un model cu tenta clasica, in care suprafata mare a geamului permite patrunderea luminii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *