Amenajare de apartament in spirit industrial

Un apartament din Centrul Vechi al Capitalei, cu o suprafata de 60 mp, a fost amenajat in spirit industrial-urban de catre arhitecta Carmen Tanase.

Apartamentul de fata a fost preluat in stadiu nefinisat, la gri. Clientul si-a dorit un design interior care sa se preteze inchirierii in regim hotelier.

Amenajarea s-a derulat de la gresia hexagonala cu aspect de marmura din baie, care a fost preluata si in zona de zi si integrata in parchetul de lemn din hol si living. Este un truc ce ofera spatiului unitate si continuitate.
Punctul de atractie vizuala din living este canapeaua rosie in forma de L, cu picioare metalice care sa mentina nota industriala. Din motive practice si estetice, s-a lasat cat mai mult spatiu liber.

Bucataria si locul de luat masa sunt dispuse intr-un open space, dominat de tavanul din beton aparent, pe care se proiecteaza corpul de iluminat realizat la fata locului din tevi de cupru si becuri, ca o retea care leaga diferitele zone functionale. Combinarea de materiale in stare naturala (beton, cupru, lemn, gresie cu aspect de marmura) creeaza un spatiu extrem de interesant, cu look industrial.

Mobilierul de bucatarie este dispus pe un singur perete si integreaza o placare cu faianta, ce replica marmura regasita si in hexagoanele sus-mentionate. Masa este elementul care delimiteaza vizual zona de gatit de zona de relaxare.

Dormitorul si baia sunt separate de zona de zi. Dormitorul are o alura feminina, data de peretele roz-gri, si este dotat cu mobilier minimalist, in stil nordic. Si aici, s-a propus doar mobilierul strict necesar, pentru a crea senzatia de spatiu.

Amenajarea rezultata este una modern-industriala, cu accent pe functionalitate.
Baia de mici dimensiuni este excelent compartimentata si foloseste finisaje naturale – ceramica tip marmura, lemn natural si sticla. S-au ales obiecte sanitare cu forme minimaliste – lavoar tip bowl de la Dalet, vas de WC si bideu Ideal Standard.