Aspect jucaus intr-un apartament business

Inceputa in luna iulie si finalizata in august, aceasta amenajare in timp record a avut un termen limita extrem de special: venirea pe lume a mezinei familiei. Arhitectii Oana Vasile si Octavian Stanciu au avut la dispozitie doar 45 de zile pentru partea de concept, proiectare si executie mobilier, finalizare instalatii, reparatii pereti si nu numai, pe un spatiu de 103 mp.

Finisajele propuse in zona de zi reflecta stilul industrial – un perete negru pentru scris si un perete din beton, obtinut prin decopertarea gips-cartonului.

Pe langa incadrarea in deadline-ul mentionat, beneficiarii si-au dorit o bucatarie generoasa si suficiente spatii de depozitare, care sa nu incarce insa spatiul. Arhitectii au propus o amenajare moderna, in stil urban, cu elemente industriale.

S-a inceput cu reconfigurarea bucatariei, elementul central al zonei de zi. Provocarea a fost transformarea unui spatiu de 4,5 mp in unul de 8 mp. S-au exploatat in acest sens cei 35 mp ai livingului, care au fost divizati in mod aproape egal in cele trei subzone create: bucatarie, birou, zona de relaxare.

Peretele din bucatarie a fost reconfigurat pentru a integra corpul pentru frigider, iar blatul de lucru a fost extins pe mai multe laturi. Aceasta noua distribuire a permis mutarea alimentarilor pentru plita, cuptor si hota. Fiind un open space, era esentiala o hota cu o putere mare de absorbtie, optandu-se pentru un model de la Bosch. Mobilierul din bucatarie este realizat cu fronturi din mdf vopsit, blat si interior din pal Egger si feronerie Blum.

Locul de luat masa este pozitionat chiar langa fereastra, pentru a beneficia de privelistea catre oras. Aici s-a integrat o bancuta, ce poate fi folosita ca spatiu de citit sau relaxare.

In living, beneficiarii si-au dorit un birou si „o biblioteca foarte mare”, asadar arhitectii au profitat de cei 4 metri liniari pentru a integra ambele elemente. Mobilierul este realizat cu pal Egger si feronerie Blum.

Finisajele din bai erau deja alese si montate, arhitectii intervenind cu mobilier, sanitare Ideal Standard, baterii Grohe si decoratiuni care sa puna in valoare mozaicul de la Porcelanosa.

In baia cu acces din hol, s-a integrat o oglinda dispusa pe lungime, cu lumina led in spate. In baia matrimoniala, accentele sunt date de jocul de volume si culorile vibrante ale mobilierului din mdf vopsit.

Camera bebelusului nu tine cont de standardele unei camere de fetita – nu s-a folosit deloc roz, ci nuante variate de gri si verde. Peretele a fost pictat de arhitecta, in urma unei incercari nereusite de a avea un foto-tapet cu acel peisaj.

Dormitorul matrimonial este dotat cu un dressing generos, realizat din pal Egger cu insertii de tabla neagra, pentru a evita traditionalul “munte” de mobila pozitionat langa pat.