Casa moderna pentru o familie cu doi copii in Targu Mures

Un proiect ce a demarat in 2015 cu solicitarea beneficiarilor de a amenaja doua dintre incaperile locuintei, pe o suprafata de 230 mp + 140 mp. Acesta a continuat firesc cu implicarea designerului Simona Ungurean, in fiecare dintre spatii, inclusiv in amenajarea de exterior.

Designerul a preluat casa la rosu, cand inca nu era montat acoperisul, ceea ce a oferit libertate ideilor sale, putand stabili impreuna cu beneficiarii pozitia obiectelor sanitare si a instalatiei electrice.

Amenajarea s-a intins pe parcursul a doi ani, lucrarile propriu-zise durand un an. Conceptul s-a derulat de la dorinta proprietarului de a folosi aceeasi gresie in majoritatea spatiilor – s-a optat pentru o gresie cu aspect de marmura, un finisaj versatil, ce nu se va demoda prea curand.

Locuinta este compusa dintr-un living, o bucatarie cu dining si patru dormitoare (un dormitor de oaspeti, unul matrimonial si camerele copiilor), fiecare cu baie proprie. Dormitorul si baia de oaspeti sunt situate la demisol, unde se mai afla un hobby-room si garajele. La exterior s-a creat o bucatarie de vara cu pereti mobili, acoperita cu sticla, si zona de terasa descoperita, impartita in zona de discutii si zona de plaja.

Dormitoarele copiilor au fost amenajate pornind de la pasiunile acestora. Baiatul de 10 ani adora fotbalul, prin urmare i s-a amenajat o camera tematica. Terenul de fotbal este desenat pe perete, iar mingea agatata de grinzi este mobila. Deoarece studiaza chitara, i s-a amenajat un culcus tapitat unde poate canta sau poate asculta muzica. Pentru usa catre dressing si baie, s-au folosit usi „ascunse”, vopsite in culorile peretelui din jur, truc folosit si in camera fetitei. Aceasta are 8 ani, ii plac animalutele de plus si papusile, pentru care s-au creat spatii generoase de depozitare.

Pentru dormitorul matrimonial si cel de oaspeti, clientii aveau deja achizitionate doua paturi clasice de lemn, la care nu erau dispusi sa renunte. In dormitorul matrimonial s-a folosit un tapet cu arbori pentru a distrage atentia de la patul masiv. S-au adaugat veioze somptuoase, desenate de designer si executate la comanda.

Baia matrimoniala, aflata la parter, da spre exterior, iar vara se pot deschide usile atunci cand este folosit jacuzzi-ul. Grinzile aparente, din lemn, au rol de separare a zonelor din baie. S-au folosit obiecte sanitare cu forme contemporane, de la Ideal Standard, accesorizate cu baterii Kludi.

Inserarea unui lavoar freestanding Dalet, cu baterii Grohe, aduce o alura  moderna baii placate cu gresie cu aspect de marmura.

In bucatarie s-a dorit un aer modern, obtinut prin mobilier personalizat, dotat cu electrocasnice Bosch.