Decor scandinav intr-un apartament de 75 mp din Bucuresti

Un decor scandinav, extins pe o suprafata de 75 mp, personalizat cu elemente grafice si accente de culoare inspirate de privelistea impresionanta spre parc, a fost realizat de arhitectii Alexandru Calin si Georgiana Gogolan.

Apartamentul de fata beneficiaza de o panorama splendida spre parcul Titan. Aceasta legatura cu natura le-a atras atentia arhitectilor inca de la prima vizita, constituind punctul de plecare pentru intregul proiect.

Beneficiarii si-au dorit un spatiu primitor, luminos, care sa cuprinda spatii de depozitare generoase si o camera de lucru care sa devina dormitor, atunci cand primesc vizita copiilor, stabiliti in strainatate.

Cei de la Space Casuals au conceput un spatiu fluid, in care cei doi soti sa impartaseasca bucuria de a fi impreuna, feriti de agitatia orasului. Astfel, s-a optat pentru un open space care inglobeaza vestibulul, bucataria si zona de living, spatii care sa poata comunica permanent. Zona de zi este primul contact cu interiorul, asadar trebuia sa ofere un impact pozitiv si prietenos.

Bucataria urmeaza aceleasi linii de design, fiind insufletita de tapetul cu imprimeu vegetal, ce pare ca invita parcul in interior.

Mobilierul propus este unul minimalist, alegandu-se rafturi albe pentru depozitarea obiectelor preferate, montate pe un perete gri. Dominanta albului si nuanta blanda a lemnului de stejar ofera caldura si armonie. Mobilierul din living se continua ca un corp comun catre zona de noapte.

Dormitorul matrimonial este personalizat prin tapetul grafic in alb si negru, care spune povestea unui oras vechi, pretext de visare catre un taram de basm. Pardoseala este aceeasi ca in restul camerelor, detaliu ce ofera coerenta spatiilor.

In zona de lucru, biroul este rabatabil, iar dulapul inglobeaza o platforma pentru pat, ce se extinde la nevoie, transformand camera intr-un dormitor confortabil. Peretele personalizat include o reproducere a unui desen suprarealist al lui Victor Brauner, ales pentru cromatica vie, ce da viata spatiului.

Ca stil de amenajare, alegerea fireasca a fost stilul scandinav, cu mult alb si lemn natur, puse in valoare de lumina placuta de care beneficiaza spatiul.

Balconul a primit o noua intrebuintare in urma reamenajarii, fiind mobilat pentru a putea fi folosit ca loc de relaxare.

Decorul rezultat este unul unitar, suficient de neutru incat sa nu fie apasator, dar cu accente si elemente de decor care il particularizeaza.