Farmacie ultra-modernă din Suceava! Un proiect de Arh. Constantin Hârţan!

          Constantin Hârţan s-a nascut in 1975 in Iaşi. A terminat  Facultatea  de Construcţii şi Arhitectură, secţia ARHITECTURĂ in 2002 şi de atunci a realizat numeroase  lucrări de amenajare şi decorare interioară – restaurante, cafenele, spaţii comerciale şi 24_foto_constantin_hartan_crlocuinţe particulare! A avut diverse apariţii la postul T.V. local ’’TELE M’’ cu lucrări personale de amenajare şi a participat atât la bienala de arhitectură Bucureşti  (BAB)  2006 –   secţiunea amenajări interioare şi scenografie cât şi la bienalele de arhitectură din IAŞI unde a obtinut diverse premii.
Impreuna cu biroul H Studio din care face parte inca din 2004 a realizat  un proiect surprinzator si  foarte mediatizat, o farmacie ultramoderna din Suceava.
Deși este o locație de cartier, unde profilul cumpărătorului este ușor diferită în comparație cu o desfășurare similară dintr-un mall, amenajarea unei farmacii “moderne” ar trebui să respecte aceleași criterii de prezentare, de ”merchandising visual”: clasificarea funcțională a ofertei merceologice, organizarea rațională a spațiului de vânzare (layout) și expunerea interesantă și atractivă a produselor comercializate (display).

Rafinarea tehnicilor marșează pe implicarea emoțională a pacientului – client, transformând vizita la farmacie într-o experiență multisenzorială.
Poziționată ca un excentric capăt de perspectivă al unei străzi importante dintr-un cartier sucevean, un obiectiv important al designului a fost de a conferi amenajării un accent vizibil și o prezență civică semnificativă – abordare necesară unei farmacii, în același timp păstrând-o în litera temei de proiectare. Din dorința și necesitatea beneficiarului de a resuscita un spațiu și având drept atu de partea noastră expunerea laturii celei mari spre zona publică –  nod de circulație auto și pietonală, a rezultat o farmacie ce pune în dialog o abordare modernă, liberă, cu o temă relativ rigidă în abordare (cel puțin la noi).

_BOG0041

Dispusă cu o planimetrie sub forma literei “T”, oficina este tratată cu materiale predominant lucioase: pardosela din gresie albă lucioasă pozată fără rosturi – impresia de continuitate, mobilierul – cu intersecții rotunjite – din MDF lucios și prevăzut cu tub luminos cu leduri, alveolele din tavan rezolvate prin intermediul tavanului extensibil de culoare turcoaz – luminate indirect cu leduri, stâlpul central tratat integral cu oglindă cristal, iar printul – elementul contrastant cromatic reprezentând natura florală pe fond negru;  toate acestea, sumate, contribuie la scenografia generală.

_BOG0043
Totusi, ACCENTUL scenografic se desfășoară seara, când alveolele din tavan filtrează lumina ledurilor din spate, generând o atmosferă ușor feerică, de piscine. Cheia accesului la memoria și atenția cumpărătorului constă în “dialogul” dintre spațiu și conținut pentru crearea de noi tendințe, a unui nou stil, iar aceasta reclamă implicare și motivație excepțională.

_BOG0046

Image 1

Image 4

Image 6

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *