Reamenajare de apartament pentru o familie cu un copil

Arhitectii Mihaela Lozovanu si Sorana Leru au stabilit punctele forte ale spatiului initial, care erau vizate de suprafata generoasa si compartimentarea eficienta, cu o buna comunicare intre camere, ce se extindeau pe o suprafata de 113 mp, impreuna cu 2 terase, care ocupau 25 mp. Zona de zi era separata de cea de noapte, fapt accentuat in noua amenajare prin folosirea unei usi filomuro (cu tocul ascuns), ce face ca trecerea sa fie aproape imperceptibila. Apartamentul beneficiaza de terase generoase orientate catre curtea interioara, cu o vegetatie bogata de diverse inaltimi. Intre neajunsurile initiale se numarau finisajele invechite, lumina naturala redusa, tevile vizibile din bucatarie si caloriferele subdimensionate din living.

Amenajarea de interior a pornit de la nevoia beneficiarilor de culoare si functionalitate, acestia solicitand multiple spatii de depozitare, care sa nu aglomereze insa inutil.

In camera fetitei, rolul principal este detinut de culoare, optandu-se pentru un tapet in nuante vibrante. Camera intunecoasa a fost adusa la viata prin culori si texturi joviale. S-a dorit integrarea unui mobilier personalizat mai special, pentru depozitarea hainutelor, in care s-a creat si un spatiu pentru jucarii cu „teatru de papusi”.

In dormitorul matrimonial, amenajarea a stat sub semnul functionalitatii, aici fiind necesare cele mai multe spatii de depozitare. S-a dorit marirea spatiului existent si optimizarea sa, prin urmare s-a folosit un perete intreg de oglinzi.

Baia matrimoniala are un aer contemporan, datorita obiectelor sanitare freestanding de la Dalet, puse in valoare de oglinzile cu banda led care perforeaza piesa de mobilier. Pata de culoare este data de peretele cu mozaic turcoaz, reflectat simetric in oglinzi. Pentru baterii, s-au folosit colectiile Balance si Amba de la Kludi.