Stil si personalitate cu gust

O amenajare moderna, desfasurata pe parcursul a doi ani, ce a pornit de la entuziasmul pentru culoare al proprietarei. Suprafata totala desfasurata se extinde pe 600 mp, in timp ce cea construita se rezuma la 290 mp. Deschiderea sa catre combinatii cromatice curajoase a dat frau liber imaginatiei echipei de proiectare, alaturi de arhitecta Anca Mihaela Constantin. Decorul rezultat este energic, cu tonuri de crem, bej-ciocolatiu cald si accente exuberante in fiecare camera, pentru inviorare si personalizare: galben, albastru, turcoaz, verde, roz, mov.

Constructia S+P+1 a fost preluata de arhitecti la stadiul de caramida (la rosu), putandu-se astfel extinde si modifica din punct de vedere al functionalitatii mai multe zone. De exemplu, curtea din spate, initial nefolosita, a devenit o splendida zona de relaxare cu piscina, bucatarie, living si gratar.

Spatiul initial nu avea un traseu coerent, fiind prevazute zone de circulatie foarte mari si multe zone nefolosite.

Zona de parter este compusa dintr-un hol generos de acces, dotat cu dressing si zone de depozitare, realizate din finisaje si texturi care preiau din cromatica pardoselii, pentru a nu incarca spatiul. Aici se regaseste si zona de zi, „inima casei” fiind un open space cu living si bucatarie, extensie catre zona de piscina. Spatiul cucereste prin lumina calda, de toamna blanda, accentuata de finisajele folosite. Mobilierul personalizat Formmat by Delta Studio contribuie la atmosfera calda prin fronturile din MDF lucios galben–oranj. Zona se continua cu un spatiu de luat masa, amenajat in note clasice.

Luminile indirecte si efectele decorative de pe pereti marcheaza zone de accent si creeaza o atmosfera feerica seara. Cromatica are un fond ciocolatiu, cu accente de ocru (ce transmit caldura, lumina solara, optimism), albastru indigo in camera cu biroul (o nuanta calma, serena, a spiritualitatii) si turcoaz, ce induce relaxarea.

Cele doua dormitoare ale copiilor se deschid catre spatiul comun de la etaj si catre zona de curte prin terasele exterioare.

Dormitoarele celor mici exprima personalitatea copiilor – pentru baietel s-a creat un spatiu dinamic, iar pentru fetita un univers diafan, cu nuante de roz.

„In zona de parter, am reusit sa mascam tot ce tine de zonele de acces, care nu au vedere directa din zonele de relaxare (living si loc de luat masa).”

Din punctul de vedere al configurarii parterului, zonele in care beneficiarii isi petrec cel mai mult timp sunt orientate catre curte. Suprafetele vitrate mari asigura o vedere buna si o participare directa la spatiul curtii.

La etaj sunt dispuse dormitoarele, accesul facandu-se printr-o scara realizata din structura metalica, placari din lemn natural si panouri traforate cu rol decorativ. Foto 20 si foto 51 sa se regaseasca pe aceeasi pagina cu acest paragraf

Fiecare dormitor are baie proprie, iar dormitorul matrimonial beneficiaza si de un dressing propriu. In baia matrimoniala s-au folosit placi ceramice cu nuante naturale, de lemn si piatra, accentul fiind dat de sticla colorata iluminata indirect si imprimata cu nuante exuberante.

Proiectul si-a propus sa aduca elemente noi inclusiv prin partea de mobilare, exploatandu-se fiecare zona a casei. Mobilierul, fabricat de Delta Studio, a fost in cele mai multe cazuri incastrat in zonele de nise si de retragere obtinute prin noile compartimentari propuse.

Este bine sa cautam ca spatiul creat si modificat de noi sa corespunda caracterului celui care il locuieste, sa il reprezinte in mare masura si sa aduca, odata cu atmosfera de spatiu placut si iubit de proprietar, tusa profesionistului. Designul de interior este o industrie a frumosului, al carei rezultat final este un „ambient frumos ambalat” care raspunde nevoilor proprietarului.