Stiluri de Amenajare a Locuintei (3) – Industrial si Eclectic

Am vazut in articolele precedente care sunt principalele caracteristici ale stilurilor de factura clasica si moderna. Haideti sa vedem si cum recunoastem stilul industrial si stilul eclectic, stiluri ce continua sa se mentina in tendinte.

1. Stilul de amenajare Industrial

De la inox si alama la ciment, piatra si caramida, stilul de amenajare industrial adora materialele in stare bruta, expuse intr-un mod cat mai sincer. Corpurile de iluminat statement sunt o trasatura a stilului industrial, fiind esentiale in temperarea interioarelor industriale, care ar fi prea sobre in lipsa unor lumini calde. Stilul industrial pretuieste sticla fumurie, betonul aparent, lemnul invechit, metalele ruginite, finisajele de alama sau cupru.

Un decor industrial poate migra spre o alura rustic-moderna, cu linii pure, drepte, sau spre o alura vintage, prin elemente antichizate.

Hota Sophia in finisaj cupru de la Falmec

Canapea Windsor de la Arketipo

Biblioteca metalica Lexington de la Bontempi Casa

2. Stilul de amenajare Eclectic

„Cand nu stii cum sa numesti un stil, vei spune ca e eclectic”. Exista suficient adevar in aceasta afirmatie – interioarele eclectice sunt acele interioare ce „imprumuta” elemente din perioade, stiluri si tendinte distincte, uneori contrare.

Canapea AutoReverse de la Arketipo

Stilul eclectic nu tine cont de reguli, este creativ si jovial, insa trebuie dozat astfel incat sa nu devina kitsch. Interioarele eclectice reusite mixeaza echilibrat noul cu vechiul. Un design interior eclectic de succes se bazeaza pe subtilitati: armonia nuantelor, a compozitiei si a materialelor.

Canapea AutoReverse de la Arketipo

Speram ca v-au fost de folos articolele noastre despre stiluri de amenajare si acum stiti cum sa recunoasteti stilul de amenajare dintr-un interior.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.