VIDEO – 4 Sfaturi inainte de a-ti cumpara un apartament – arh. Radu Negoita

Arh. Radu Negoita, preocupat de problema confortului din blocurile noi din Romania si autor al cartii Disconfort Residence, ne spune ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un apartament.

Arh. Radu Negoita ne-a explicat ca sunt trei lucruri de stiut inainte de a cumpara un apartament:

  1. Nu statul construieste pentru noi. Apartamentele sunt construite de dezvoltatori privati, iar statul doar ii verifica.
  2. Se folosesc strategii de marketing. Atat cei care sunt fair play, cat si cei care vand apartamente ce nu sunt calitative, le promoveaza in maniere atractive.
  3. Diferenta dintre cei care vand apartamente bune si cei care vand apartamente mai putin bune este ca primii iti vand un stil de viata, iar ceilalti doar promit un stil de viata.

In relatia cu piata libera care vinde apartamente de mai buna sau proasta calitate, nimeni nu apara cumparatorul. In comunism, statul verifica si reglementa constructiile de locuinte. Regimul construia locuinte pentru clasa muncitoare, care avea nevoie de adapost. In comunism, un bloc ocupa exact atata teren cat trebuia sa ocupe, iar apartamentele erau dotate cu un anume grad de confort minim. Astazi, un teren mai ingust si inghesuit este mai ieftin, presupunand o investitie mai mica pentru dezvoltator. Acesta va dori sa plaseze aici cat mai multe apartamente, pentru a-si maximiza investitia. Desigur, exista si dezvoltatori fairplay care nu vor face rabat la confortul beneficiarilor.

Toti ne dorim spatii in care sa ne ducem confortabil viata si sa ne desfasuram activitatile de zi cu zi. Schita de plan este cea care ii arata viitorului proprietar de ce va avea parte in noua locuinta.

Diferenta dintre cei care sunt sinceri si incearca sa isi construiasca un business bazat pe onestitate si cei care incearca sa vanda o himera este ca primii ii pun pe locatari in centrul intregului proces. Nu poti locui confortabil intr-un apartament in care nu ai loc sa te asezi la masa, de exemplu. Este esential de retinut ca omul este masura tuturor lucrurilor. Fiecare camera trebuie sa aiba suficient spatiu atat pentru mobilierul care este destinat respectivei incaperi, cat si pentru „potecile” dintre usa, fereastra si respectiva mobila.

Atunci cand cumperi un apartament, trebuie sa verifici ce se intampla in camere. Doar intr-un proiect corect, care tine cont de nevoile locatarilor, acestia vor putea duce o viata confortabila. Dupa cumpararea apartamentului, incepe procesul de mobilare si amenajare a respectivului spatiu. O locuinta confortabila este o locuinta care functioneaza cu beneficiari, mobilier si celelalte echipamente.

Atunci cand nu ai parte de confort, calitatea vietii scade.

surse foto: https://www.resident360.com

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *