*Imaginile prezentate sunt cu titlu informativ. Culorile pot diferi, in realitate, in functie de ecranul dispozitivului dar si de luminozitatea din mediul ambiental in care sunt vizualizate produsele.
Cod produs: AC283

MAPEI KERACOLOR FF 132 BEIGE

Caracteristici tehnice
Brand
MAPEI
Culoare
BEJ
Greutate
5 kg
Material
chit
Utilizare
CHITURI

Stoc disponibil: 3 sac
Livrare în: 5 - 7 zile
Mortar pe baza de ciment, de înalta performan?a, modificat cu polimeri, hidrofobizat cu DropEffect® pentru chituirea rosturilor cu la?ime de pâna la 6 mm la suprafete interioare si exterioare.
Culoare
BEJ
Greutate
5 kg
Material
chit
Utilizare
CHITURI
LASĂ O RECENZIE
Recomandările dvs. ne sunt utile pentru a ne îmbunătăți permanent. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont pentru a lăsa și a citi recenzii, contribuind astfel la comunitatea noastră de iubitori ai designului interior.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
ÎNTREBARE
De ce este importantă hidroizolația?
RĂSPUNS
Ca un paradox, apa, sursa vieții în general, devine extrem de periculoasă în cazul infiltrării în pereții construcțiilor. În orice construcție, fie rezidențială fie publică, este esențial să acordăm o atenție sporită realizării hidroizolațiilor, începând de la fundație până la terase, acoperișuri, balcoane, băi, bucătării.

Hidroizolația reprezintă izolarea unei construcții în vederea stopării infiltrațiilor de apă, atât din interior spre exterior cât și invers. Astfel, putem stopa apariția mucegaiurilor, a mirosurilor neplăcute din pereți, inundațiile etc.
ÎNTREBARE
Ce este hidroizolația?
RĂSPUNS
Hidroizolația nu este un produs în sine, ci reprezintă un sistem complex, alături de alte produse: amorse, adezivi, chituri de rosturi, benzi de îmbinare și, firește, un profesionist care să știe sa aplice corect un sistem de hidroizolație.
ÎNTREBARE
Ce sunt adezivii?
RĂSPUNS
Adezivii reprezintă produse pentru lipirea a două suprafețe din același material sau din materiale diferite. Sunt multe clasificări de adezivi, în funcție cu destinația tipului de lipire (adezivi minerali pe bază de ciment, adezivi reactivi pe bază de rășini reactive, adezivi epoxidici, adezivi pe bază de apă etc).
ÎNTREBARE
Ce sunt adezivii minerali?
RĂSPUNS
Adezivii minerali sau adezivii organici sunt adezivi care au la bază un liant numit CIMENT. Cu acest tip de adeziv se pot lipi plăci ceramice, roci naturale, mozaicuri ceramice și vitroceramice, caramidă, bca etc. pe suporturi minerale la suprafețe interioare și exterioare.
Acești adezivi minerali pe bază de ciment sunt cunoscuți și caracterizați la nivel internațional prin clasificări internaționale cu litera "C", litera care se regăsește pe toate tipurile de ambalaj.

Clasificarea în funcție de tipul de aplicare C1 și C2:
  • Adezivii de tip C1 sunt adezivi pentru lucrări ușoare, în special pentru aplicări la suprafețe interioare, pentru placări ceramice și roci naturale de dimensiuni reduse (mai sunt cunoscuți și ca adezivi standard) pe suporturi absorbante (tencuieli, cărămidă, bca etc).
  • Adezivii de tip C2 sunt adezivi îmbunătățiți caracterizați prin adaos de ciment superior și aditivați cu diverși aditivi care le conferă o lucrabilitate sporită, o rezistență superioară, care pot fi utilizați atât la interior cât și la exterior pe suporturi minerale absorbante sau neabsorbante (mozaicuri, hidroizolații, placări ceramice anterioare, încălzire în pardoseală etc.) pentru lipirea plăcilor ceramice de dimensiuni medii sau mari, marmură, granit, piatră etc.

Adezivii C1 și C2 pot fi alb sau gri.
  • Adezivii de culoare gri se utilizează pentru lipirea plăcilor ceramice în general, a klinkerului sau a rocilor naturale (granit, travertin, marmură cu o grosime mai mare de 2 cm).
  • Adezivii albi sunt utilizați în aplicări speciale cum sunt mozaicurile vitroceramice, marmura, piatra naturală cu o grosime mai mică de 2 cm.
ÎNTREBARE
Ce trebuie să cunoaștem înainte de a alege / recomandă un adeziv?
RĂSPUNS
  • În primul rând, tipul suportului pe care urmează a fi aplicat adezivul (tencuială, gips-carton, șapă, absorbant / neabsorbant, hidroizolație etc.)
  • Vechimea stratului suport reprezintă un element important deoarece un suport proaspăt, nematurat, poate duce la dezlipirea finisajelor
  • Tipul de placă sau finisaj ce urmează a fi placat (gresie, faianță, gresie porțelanată, mozaic, marmură etc.)
  • Dimensiunea tipului de finisaj
  • Unde se utilizează (interior / exterior, încălzire în pardoseală)
  • Temperatura la care se aplică – reprezintă un element foarte important – aplicarea adezivilor la temperaturi reci sub 5 grade Celsius sau calde la peste 30 grade Celsius nu este recomandată deoarece influențează direct caracteristicile tehnice ale produsului. Aplicarea la sub 5 grade are un timp de uscare îndelungat și poate ajunge la îngheț iar la temperaturi de peste 30 grade se usucă rapid prin pierderea apei și scăderea aderenței la stratul suport.

ÎNTREBARE
Chiturile de rosturi
RĂSPUNS
Chiturile de rosturi au un rol estetic, prin culoare, dar și un rol funcțional. Practic, chiturile de rosturi sunt sigilanți împotriva pătrunderii apei în stratul suport. Ca și adezivii, chiturile de rosturi sunt clasificate în mai multe categorii – chituri pe bază de ciment, chituri pe bază de rășini epoxidice, silicoane, masticuri etc. – fiecare tip în parte cu destinații diferite.
Chiturile pe bază de ciment sunt utilizate la rosturile dintre îmbinările plăcilor ceramice, a rocilor naturale, klinker, mozaicuri etc.
Chiturile de rosturi au granulații diferite și sunt dedicate special pentru lățimi ale rosturilor diferite.
La plăci ceramice, roci naturale, mozaic vitroceramic și ceramic, există chituri pentru rosturi între 0-6 mm / 2-12 mm
La klinker sunt utilizate rosturi cu lățime de 5-7 mm.
La cărămizile de sticlă - rosturi de 10 mm.