()
()

Roca este un nume de referință la nivel mondial în domeniul dezvoltării spațiilor de baie. Și-a început activitatea în 1917, producând calorifere din fontă pentru încălzirea gospodăriilor, la fabrica sa din Gavà, în apropiere de Barcelona. După aceste prime calorifere, firma și-a extins portofoliul, producând boilere. În 1929, Roca a intrat pe piața spațiilor de baie, demarându-și producția de produse pentru baie.

 

Roca în România

 

Roca este prezentă în România de la finalul anului 2006, când a preluat de la fabrica de obiecte sanitare Cesarom de la București, deținută până în acel moment de compania austriacă Lasselsberger, iar în 2008 a prezentat oficial portofoliul propriu de produse.

La momentul actual, Roca comercializează pe plan local următoarele mărci: Roca, Zoom și Laufen. Roca are parteneritate cu peste 30 de distribuitori autorizați în toate marile orașe ale țării.

 

Roca – distinsă la cele mai importante concursuri internaționale

 

Roca a primit premiul “Cel mai bun show” pentru colecție de lavoare Horizon, semnată de arhitectul João Armentano

 

Companiei Roca i s-a acordat premiul Red Dot pentru noua colecție de lavoare Infinity, proiectată de arhitectul brazilian Fernanda Marques, la categoria Design de produs.

 

Roca One Day Design Challenge a fost distinsă cu premiul “If Design Award 2020”

 

 

PUNCTE FORTE

 

1. Designeri

 

Roca Design Centre colaborează cu cei mai prestigioși designeri și arhitecți în vederea dezvoltării produselor regăsite în portofoliul companiei.

Dintre aceștia, îi amintim pe:

 

 

2. Inovare – Inovation Lab

 

De la conceperea produselor și până la fabricare, logistică și distribuție.

 

 

Filosofia Roca se bazează pe convingerea că inovarea tehnologică reprezintă un element esențial pentru obținerea unei dezvoltări progresive și a unei îmbunătățiri permanente în orice activitate. Pentru a merge pe același drum, în toate etapele procesului de producție se folosesc tehnologii performante, de ultimă generație.

Conceptul companiei este fundamentat pe inovare, din faza de concept și design, până în cea de fabricare, logistică și distribuție.

 

 

Departamentul tehnologic al companiei își dedică zilnic eforturile perfecționării procesului de de dezvoltare și fabricare de produse noi. Toate acestea au un singur scop: menținerea poziției de lider în ceea ce privește capacitatea industrială și tehnologică, iar inovarea constantă are un singur obiectiv: să le ofere clienților cele mai bune servicii posibile.

 

Pentru atingerea acestuia, departamentele de cercetare, dezvoltare și inovare analizează nevoile și preferințele societății, adaptând din mers produsele, la cele mai noi condiții de piață.

 

Innovation lab - vârful de lance al companiei Roca în domeniile cercetării și dezvoltării de produse de ultimă generație.

 

 

Roca Innovation Lab se compune dintr-o echipă dinamică de designeri de concept, cu experiență multidisciplinară și internațională, care are ca scop să ofere propuneri inovatoare de produse, care depășesc simpla proiectare formală.

Echipa face parte din Roca Design Center, iar misiunea ei este să caute și să ofere soluții pentru băile în care produsele regăsite momentan în catalogul Roca nu satisfac pe deplin cerințele actuale ale pieței și care nu pun în valoare structura arhitecturală a spațiului.  

Pe lângă faptul că propune soluții conceptuale pentru produsele dedicate spațiilor de baie, Innovation Lab organizează sesiuni de lucru între departamente, încurajând astfel dezvoltarea de produse inovatoare.

Per ansamblu, misiunea Roca Innovation Lab este să le ofere produselor Roca acele caracteristici distinctive care ajung să fie considerate avantaje diferențiatoare clare de către clienți.

 

3. Galeriile Roca - spațiile emblematice pentru brandul Roca

 

 

Galeriile Roca reprezintă mai mult decât spații de expunere, reprezintă mai degrabă concepte ce reușesc să transpună crezul avangardist și vizionar Roca. Proiectate pe principiile fundamentale ale brandului - design, inovație și sustenabilitate - Galeriile reprezintă angajamentul companiei Roca de a menține deschisă o linie de dialog cu societatea și, în mod particular, cu specialiștii interesați de tendințele în domeniul spațiilor de baie.

 

 

Galeriile Roca servesc drept spații ale dialogului și ale socializării, aducând laolaltă designeri cu viziuni similare, arhitecți și specialiști în design-ul de interior din întreaga lume.